-->
30.06.2022

Βαρουφάκης στην 85η ΔΕΘ: «Η ρήξη είναι η αποτελεσματικότερη επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας» (VIDEO)

«Καμία εκλογική συνεργασία με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ»

 

«Η κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και τον μοιράζει δίκαια» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 85η ΔΕΘ, σχολιάζοντας το σύνθημα που χρησιμοποίησε λίγες μέρες πριν ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και διερωτήθηκε: «η Κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο; Φαίνεται πως, πάνω στην αγωνία του, ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε ότι οι Κυβερνήσεις δεν παράγουν πλούτο, πλούτο παράγουν οι εργαζόμενοι».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμα στους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης περί ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας πως το εθνικό εισόδημα θα εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο εκείνου όχι μόνο του 2019 αλλά και του 2015», σημείωσε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πρόσφατων πυρκαγιών μετά και την επίσκεψη με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 στις πληγείσες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια, τονίζοντας πως οι φετινές φωτιές θα γίνουν ευκαιρία για την παραγωγή εμπορεύσιμων δασών».

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για: Ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 15% και αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα, ενώ ζήτησε ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πανδημία καλώντας την Κυβέρνηση να προβεί έστω και τώρα στην δημιουργία δημόσιου δικτύου κέντρων μαζικών δωρεάν τεστ.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επιπλέον έκανε λόγο για το όψιμο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης απέναντι στη νεολαία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Την ώρα που η Κυβέρνησή του κ. Μητσοτάκη τους κλέβει το μέλλον, εκείνος τους προσφέρει ψίχουλα και bytes – κατά το αμερικανικό bits & bytes.

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για Δικομματικό Μνημονιακό Λαϊκισμό και κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση για αγώνα.


Διαβάστε επίσης