-->
10.06.2023

Βαρουφάκης: Στο χέρι μας να δυναμώσουμε το ΜέΡΑ25 μέσα κι έξω από την Βουλή για τη Ρήξη

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως δύσκολα θα μπορούσε να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, εκτόξευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ25 ανέφερε πως είμαστε για άλλη μία φορά ενώπιον ενός αποκεφαλισμού μνημονιακού Πρωθυπουργού. «Είναι ξεκάθαρο ότι το πρότζεκτ της Ολιγαρχίας να ξαναγίνει ο κ. Μητσοτάκης Πρωθυπουργός -ενδεχομένως με Κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-, το ξέκοψε η ίδια η Ολιγαρχία. Ακόμα και να προκύψει μια Κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να δεχθεί τον κ. Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό πια».

«Το ζήτημα των υποκλοπών είναι θέμα μεταδημοκρατίας. Εμείς ως ΜέΡΑ25 μιλούσαμε εξαρχής για την Ερτνογανοποίηση και τον Εξορμπανισμό που συντελείται» υπογράμμισε για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στην σημαντική, όπως τόνισε, αλλαγή του διεθνούς καταμερισμού ισχύος, επισημαίνοντας ότι το Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων που έχει προτείνει το ΜέΡΑ25 μαζί με το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή τον περασμένο Μάιο, συνιστά ιστορική ανάγκη.

«Έχουμε πλήρη επικυριαρχία των ΗΠΑ σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο με το ολιγαρχικό ζητούμενο πλέον στις επόμενες εκλογές να μην είναι απλώς μια Κυβέρνηση του «Ναι σε όλα» σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Βερολίνο και Παρίσι, αλλά και σε Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ» ανέφερε ακόμα και συμπλήρωσε πως αυτός είναι ο λόγος που η ενίσχυση του ΜέΡΑ25 ανησυχεί το εγχώριο τροϊκανικό, ολιγαρχικό και νατοϊκό κατεστημένο.

Όσον αφορά την οικονομία και την ακρίβεια, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπογράμμισε πως η χρεοδουλοπαροικία βαθαίνει, όμως αυτή τη στιγμή τα λαϊκά στρώματα δεν βλέπουν τον μέχρι πρότινος εμφανή εικονικό δημοσιονομικό πνιγμό. «Πνίγονται όμως στα σουπερμάρκετ από τις τιμές» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «γι’ αυτό η Ρήξη σήμερα είναι η μόνη απάντηση στην κρίση, στα προβλήματα του λαού, όπως αυτός τα καταλαβαίνει».

Για παράδειγμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε την κατάργηση της αγοράς ενέργειας, όχι απλώς του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και την σύσταση ενός μηχανισμού που θα πατάσσει την αισχροκέρδεια στα σουπερμάρκετ, πράγματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν άμεσα και μονομερώς χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση ή άδεια από την «τρόικα», όποιον μανδύα κι αν έχει αυτή σήμερα.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα των εκλογικών συνεργασιών ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε την απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου του κόμματος που θέτει ένα πλαίσιο 7+1 πολιτικών τομών για μια προγραμματική συζήτηση με τον όποιον το επιθυμεί, μόνο όμως προεκλογικά όχι μετεκλογικά, με την όποια κατάληψη μιας τέτοιας συζήτησης να τίθεται υπό την έγκριση της βάσης του κόμματος.

«Η Κεντρική μας Επιτροπή έχει ένα μεγάλο καθήκον: την εκτίμηση των πολιτικών εξελίξεων και την εκπόνηση μιας στιβαρής στρατηγικής και μιας έξυπνης τακτικής για να προχωρήσουμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες στο δρόμο προς τις διπλές κάλπες» επισήμανε καταληκτικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και τόνισε πως είναι στο χέρι μας να αδράξουμε την ευκαιρία και να δυναμώσουμε το ΜέΡΑ25 μέσα κι έξω από την Βουλή για να προετοιμάσουμε την Ρήξη που είναι απαραίτητη.Διαβάστε επίσης