-->
20.04.2024

Βαρύ το κλίμα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Ρήγμα Κασσελάκη – Πολάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς από χθες Παρασκευή υπάρχει σε εξέλιξη παρασκήνιο για τη στάση που θα τηρήσει ο Παυλος Πολάκης, μετά τη διαφωνία που φέρεται να εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί να το ψηφίσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μπορεί να μην συνομίλησε ο ίδιος με τον Παύλο Πολάκη αλλά φρόντισε να του διαμηνύσει πως αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, τότε θα διαγραφεί.

Σύμφωνα με το Capital.gr είναι η πρώτη κρίση μεταξύ των δυο πολύ στενών συνεργατών (τον όρισε «υπερτομεάρχη» παρά τις σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του) που βλέπει το φως της δημοσιότητας, έστω υπό τη μορφή (έγκυρων) πληροφοριών.

Απολύτως ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί ήταν η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ομιλία με «καρφιά» και στον απόηχο του ζητήματος της κομματικής πειθαρχίας για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, στην αρχή της ομιλίας του, απευθύνθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία; Να σηκωθεί όρθιος«. Κανείς από το ακροατήριο δεν σηκώθηκε.

Φυσικά, η ερώτηση αυτή απευθυνόταν σε στελέχη του κόμματος, όπως ο Παύλος Πολάκης, που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Παρασκευή, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την κομματική πειθαρχία που προτίθεται να επιβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Για εμάς τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν είναι ζητήματα αρχηγισμού και πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά ποιος; Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης που αναφέρθηκε γενικότερα στα δικαιώματα ρωτώντας: «Ποιος διαφωνεί μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στον χώρο εργασίας να μπορεί να το καταγγείλει δίχως τον φόβο των αντιποίνων;».

Βέλη σε Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη

Συνέχισε λέγοντας ότι «μετά από πολλές κωλοτούμπες ο κ. Μητσοτάκης», λέει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πρόσθεσε «άντε να το δούμε».

Είπε ακόμη: «Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του».

Και πρόσθεσε με χιούμορ «θα φθάσω να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

Επίσης επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας «η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο».Διαβάστε επίσης