-->
13.08.2022

Βασιλακόπουλος: Δύσκολες στιγμές αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Την ανάγκη για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορονοϊού τόνισε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το πρωί της Τετάρτης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός λοκντάουν.  «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπήρωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.

Δύσκολη βλέπει ο καθηγητής και την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση. Ταυτόχρονα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε.


Διαβάστε επίσης