-->
23.03.2023

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε ταξίδι στη Β. Ιρλανδία για ιατρικούς λόγους

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία και «δέχτηκε απρόθυμα ιατρικές συμβουλές για ξεκούραση για τις επόμενες ημέρες», αναφέρει το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η 95χρονη μονάρχης θα παραμείνει στο ανάκτορο του Γουίντσορ, αλλά αναμένεται να συμμετάσχει στη διάσκεψη COP26 για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η βασίλισσα είναι σε «καλή διάθεση» αλλά «απογοητευμένη» που η επίσκεψή της δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, ανέφερε το παλάτι. Το διήμερο ταξίδι της θα ξεκινούσε την Τετάρτη.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Μ. Βρετανίας παρακολούθησε μια σειρά εκδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες στα πλαίσια μιας Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Επενδύσεων, που φιλοξενήθηκε και στο Ανάκτορο του Γουίντσορ την Τρίτη το βράδυ.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η βασίλισσα συμμετείχε σε δύο βιντεοδιασκέψεις, με τον Ιάπωνα πρέσβη Χατζίμε Χαγιάσι και τον πρέσβη της ΕΕ, Ζοάο ντε Αλμέιδα. Το Σαββατοκύριακο η βασίλισσα είχε παρακολουθήσει ζωντανά τους αγώνες ιπποδρόμου του Ρόγιαλ Άσκοτ. Χθες, Τρίτη, αποκαλύφθηκε ότι η βασίλισσα είχε απορρίψει το βραβείο «Ηλικιωμένη της Χρονιάς», δηλώνοντας πως αισθάνεται «πολύ νέα» μέσα της για να το αποδεχτεί.

«Η Αυτού Μεγαλειότης έχει καλή διάθεση και είναι απογοητευμένη που δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου επρόκειτο να αναλάβει μια σειρά αρραβώνων σήμερα και αύριο. Η βασίλισσα στέλνει τις θερμότερες ευχές της στους ανθρώπους της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί να τουςς επισκεφτεί στο μέλλον», είπε ο εκπρόσωπός της.

Η απόφαση της βασίλισσας θεωρείται ότι δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: BBC

Διαβάστε επίσης