Σοκ προκαλεί βίντεο από κάμερα ασφαλείας στη Γαστούνη, το οποίο καταγράφει καρέ-καρέ τη θανάτωση ενός μικρόσωμου ηλικιωμένου αδέσποτου σκύλου που ζούσε στην περιοχή όλη του την ζωή.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου στην περιοχή Σταθμός και έχει ήδη καταγγελθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού. Στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνεται ένα γκρι όχημα να προσεγγίζει το σημείο όπου βρίσκεται ο σκύλος.
Το αυτοκίνητο επιβραδύνει και σταματά μπροστά στο ζώο, το οποίο είναι εμφανώς ορατό μέσα στη δέσμη των φώτων. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το όχημα κινείται εκ νέου και περνά πάνω από τον σκύλο, αφήνοντάς τον νεκρό στο οδόστρωμα, πριν απομακρυνθεί από το σημείο.
Οι εικόνες του βίντεο προκάλεσαν άμεση κινητοποίηση των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ, ενημερώθηκε και το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του οδηγού του οχήματος.

Παρά την ύπαρξη βιντεοληπτικού υλικού, η πινακίδα κυκλοφορίας δεν διακρίνεται καθαρά, γεγονός που μέχρι στιγμής δυσχεραίνει την ταυτοποίηση του δράστη. Για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι απευθύνουν μέσω Facebook δημόσια έκκληση σε όποιον αναγνωρίζει το όχημα ή γνωρίζει ποιος κινούταν στο συγκεκριμένο σημείο και χρόνο να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές.
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Ο νόμος 4830/2021 προβλέπει ότι η θανάτωση ζώου αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή από 30.000 έως 50.000 ευρώ.
Πλέον, το βάρος της έρευνας πέφτει στην ταυτοποίηση του οδηγού και στην πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το ζώο. Για τους κατοίκους της περιοχής, πάντως, το ζητούμενο είναι ένα: να βρεθεί ποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι και να δοθούν απαντήσεις για ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό.