-->
18.05.2022

Βίτσας: Να ρωτήσουμε τους νέους γιατί δεν γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ…και ας απαντήσουν «γιατί είσαστε μ@@@@@ς»

Τρόπους για να τροφοδοτηθεί με νέα ενεργά μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τα στελέχη του κόμματος, με τον βουλευτή Δημήτρη Βίτσα να δίνει μια εναλλακτική πρόταση στο πλαίσιο διαδικτυακής σύσκεψης στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως θα ακούσετε στο παρακάτω απόσπασμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Δημήτρης Βίτσας έχει εντοπίσει πως έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής όσες προσπάθειες «στρατολόγησης» νέων έχουν επιχειρηθεί.

Παίρνοντας ως δεδομένο το παραπάνω, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να βγάλουν οι τοπικές οργανώσεις ένα φυλλάδιο που θα μοιραστεί σε ταβέρνες και στέκια του Μεταξουργείου, το οποίο θα αναγράφει μόνο την ερώτηση «γιατί δεν οργανώνεστε;», αναφέροντας χαρακτηριστικά στη συνέχεια πως «και ας μας απαντήσουν γιατί είσαστε μ@@@@@ς».

Ο Δημήτρης Βίτσας θεωρεί αυτού του είδους η «καινοτόμος» σφυγμομέτρηση αλλά και η απάντηση που πιθανολόγησε πως μπορεί να λάβουν από τους ερωτηθέντες, μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμα για το κόμμα του, που όπως φαίνεται αναζητά λύσεις με όλους τους τρόπους για να ενισχυθεί.

«Να ρωτήσουμε τους νέους γιατί δεν οργανώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ»

Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα ήταν η εξής:

«Εμείς αυτό που λέμε είναι γιατί δεν κάνει μια οργάνωση μελών, μια συζήτηση, έστω με αυτό το θέμα ή με ένα άλλο θέμα. Μεταξύ τους. Ούτε να ‘ρθει ο Βίτσας, ούτε να ‘ρθει ο Τσίπρας. Πας καμιά φορά σε μια οργάνωση και ξέρεις ότι υπάρχουν εκεί 2-3 σύντροφοι που τα ξέρουν καλύτερα από σένα. Εσύ πας να τους κάνεις -επιτρέψτε μου να πω- το μάγκα τώρα, τα ξέρεις κτλ. Είναι αυτό που λέει ο Ρόγκας, ότι τέλος πάντων, μερικά πράγματα αποκτάς και μια εμπειρία και τα κάνεις καλά.

Να κάνει μία οργάνωση μία τέτοια κουβέντα. Να βγάλετε ένα χαρτί, εκεί στο Μεταξουργείο που υπάρχουνε πολύ ωραίες ταβέρνες και πολύ ωραία στέκια. Να βγάλετε ένα χαρτάκι να πάτε και να το δώσετε σε μερικούς νέους με μία ερώτηση, όχι κανένα κατεβατό, που να λέει ας πούμε ρε παιδιά, ‘γιατί δεν οργανώνεστε’; Και να σου γράψει ο άλλος ‘γιατί είσαστε μ@@@@@ς’. Γιατί αυτό, συγνώμη τώρα, μιλάμε και στο Facebook, για το ένα και για το άλλο. Να βγάλουμε και μια εμπειρία».


 

Διαβάστε επίσης