-->
18.06.2021

«Βολές» από τα ΝΕΑ σε Ραγκούση και Ξενογιαννακοπούλου: Αλλα ψήφιζαν ως ΠΑΣΟΚ άλλα λένε ως ΣΥΡΙΖΑ

Η εφημερίδα Τα Νέα σφάζει με το μπαμπάκι τα (σήμερα) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αφού αποκαλύπτει ότι το ελαστικό ωράριο για το οποίο έχει ξεσηκώσει τον κόσμο η αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε νόμος το 2010, με τις υπογραφές των (τότε) υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως γράφει η εφημερίδα, σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- από το 2015 έως το 2019- η νομοθεσία εφαρμόστηκε χωρίς καμία αντίδραση.

Μάλιστα ο τίτλος του θέματος είναι χαρακτηριστικός: «Ευέλικτο ωράριο, τότε ψήφιζαν, τώρα καταγγέλλουν…»

Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, «κατά γράμμα και χωρίς καμία παρέκκλιση εφήρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη νομοθεσία για το ελαστικό ωάριο εργασίας, η οποία μάλιστα θεσπίστηκε με νόμο του 2010 που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τριών βασικών στελεχών του σήμερα. Πρόκειται για τον τότε- επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- υπουργό Εσωτερικών. Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, τη Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου με την ιδιότητα της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Λούκα Κατσέλη ως υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι οποίοι σήμερα είναι βουλευτές και στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ.»

Τα ΝΕΑ "σφάζουν" Ραγκούση και Ξενογιαννακοπούλου: Αλλα ψήφιζαν ως ΠΑΣΟΚ άλλα λένε ως ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, η αντίδραση στο νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας αποτελεί μητέρα όλων των μαχών, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με την διευθέτηση καταργείται το 8ωρο.

Τι είχαν ψηφίσει οι κ. Ραγκούσης και Ξενογιαννοπούλου ως υπουργοί του ΠΑΣΟΚ το 2010, που τώρα κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις εναντίον της διευθέτησης του χρόνου εργασίας;

Όπως σημειώνουν Τα Νέα «ο συγκεκριμένος νόμος Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις, εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του που εμφανίζεται να αντιδρά στο ευέλικτο οκτάωρο, το οποίο τότε είχαν ψηφίσει πρωτοκλασάτα στελέχη του. Και που από τη θέση της αντιπολίτευσης σήμερα, πρωταγωνιστούν στις αντιδράσεις για μια ανάλογη ρύθμιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου και ζητούν την απόσυρσή της.

Είναι εξάλλου αξιοσημείωτο, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι τις διατάξεις του νόμου για την διευθέτηση του ωραρίου7 εργασίας εφήρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το 2015 και μετά.

Το περίφημο άρθρο 7

Τα Νέα παρουσιάζουν το συγκεκριμένο άρθρο 7 του νόμου, το οποίο προσδιορίζει τη διαδικασία διευθέτησης του χρόνου εργασίας και όπως σημειώνουν «έτσι αποκαλύπτεται η πολιτική εξαπάτηση που ακολουθεί και στην περίπτωση αυτή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και να αποδράσει από τα δικά της πολιτικά αδιέξοδα.»

Η εφημερίδα μάλιστα σημειώνει ότι «προκαλεί κατάπληξη άλλωστε ότι η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- μαζί με τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Κατερίνα Νοτοπούλου- που διαμαρτύρεται για τη διευθέτηση, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να κηρύξει ως υποχρεωτική την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας.»

Διαβάστε επίσης