-->
24.09.2023

Βόλος: 55χρονος ανεμβολίαστος υπέγραψε να μην διασωληνωθεί και πέθανε – Τι λένε οι συγγενείς του

Σοκ προκαλεί ο θάνατος ενός 55χρονου στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, ο οποίος δεν είχε κάνει το εμβόλιο, νόσησε, η υγεία του επιδεινώθηκε και παρ’ όλα αυτά υπέγραψε να μην διασωληνωθεί.

Στενή συγγενής του 55χρονου, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή που νόσησε και κατέρρευσε στο σπίτι του μέχρι τις τελευταίες του ώρες στο νοσοκομείο Βόλου.

«Κατέληξε. Δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση αναγκαστικά που τον βρήκε ο άντρας μου και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη μέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δεν διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει».

Οι συγγενείς του 55χρονου τον έβλεπαν να φεύγει σιγά σιγά από τη ζωή, αλλά παρά τις δραματικές εκκλήσεις τους δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μοιραίο.

«Δεν ήθελε, δεν, δεν, τον παρακαλούσαμε, στείλαμε ό,τι νοσηλεύτριες είχαμε μέσα στο νοσοκομείο του Βόλου να το κάνει για εμάς, για τα αδέρφια του, για την ανίψια του, του στέλναμε μήνυμα, δηλαδή ύστατη προσπάθεια, εμείς, να το κάνει για εμάς, μία χάρη τελευταία να μας κάνει και εμάς μια χάρη, να διασωληνωθεί και την απέρριψε κι αυτή. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά όχι ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία» λένε συγκλονίζοντας.

Οι γιατροί, από πλευράς τους, τους είχαν ξεκαθαρίσει ότι για να εξαντλήσουν τα περιθώρια που τους δίνει η επιστήμη θα πρέπει να τον διασωληνώσουν.

Ο ίδιος ο ασθενής, όμως, είχε ήδη υπογράψει ένα χαρτί που σύμφωνα με τη συγγενή του, δεν άφηνε περιθώρια για παρέμβαση ούτε σε εισαγγελέα.

«Υπέγραψε χαρτί ότι δεν θέλει να μπει στη διαδικασία και η εισαγγελία δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί στην αρχή όταν μας πήρανε τηλέφωνο μας είπαν ότι αρνείται να διασωληνωθεί και θα ζητήσουμε την παρέμβαση εισαγγελέα και θα διασωληνωθεί, και μετά μας παίρνουν και μας λένε έχει υπογράψει χαρτί άρνησης και δεν μπορεί να κάνει κάτι η εισαγγελία».

Η κατάσταση του 55χρονου επιδεινώθηκε ραγδαία και ο οργανισμός του «λύγισε» το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Σημειώνεται πως ο άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, αλλά δεν είχε κάνει εμβόλιο «όχι επειδή ήταν αρνητής, αλλά επειδή πάντα φοβόταν τις παρενέργειες που άκουγε», λέει η συγγενής του.

«Δεν ήτανε αρνητής του ιού, αυτός φοβόταν να κάνει το εμβόλιο, πίστευε ότι υπήρχε κορονοϊός, πίστευε κανονικά. Απλά φοβόταν μην έχει παρενέργειες από το εμβόλιο. Φοβόταν τη διασωλήνωση. Τα social media, οι ομάδες αυτές, το YouTube, αυτές έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, γίνονται γιατροί όλοι από τέτοια» λέει συγκεκριμένα.Διαβάστε επίσης