-->
01.04.2023

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 10χρονου από οξεία μυοκαρδίτιδα

Βόλος: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 10χρονου Κωνσταντίνου στον Βόλο από την τοπική εισαγγελία.

Παρέβαση από την Εισαγγελία του Βόλου στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου μαθητή στο Πήλιο από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η Εισαγγελέας του Βόλου επικοινώνησε προφορικά με τον διοικητή του 1ου Αστυνομικού Τμήματος και του ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε ο ορθός χειρισμός της περίπτωσης από τους εμπλεκόμενους.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα taxydromos.gr, το αγοράκι την Παρασκευή παρουσίασε υψηλό πυρετό και οι γονείς του τον πήγαν στο νοσοκομείο του Βόλου, στην Παιδιατρική Κλινική. Όπως διαγνώστηκε, ο 10χρονος Κωνσταντίνος είχε κολλήσει γρίπη τύπου Α και του χορηγήθηκε η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Παρά το γεγονός ότι ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί και η διευθύντρια της Παιδιατρικής, Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη ήταν αισιόδοξη ότι το παιδί θα πάρει εξιτήριο το Σάββατο, ξαφνικά η υγεία του επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα στον 10χρονο Κωνσταντίνο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένεια και τους οικείους του.

Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους γονείς έτσι ώστε να μαθαίνουν τα νέα για την υγεία του και συγκλονίστηκαν από τον θάνατό του. «Είχαμε τον Κωνσταντίνο κοντά μας από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Φέτος ήταν μία καταπληκτική χρονιά, γιατί δεν είχε νοσήσει καθόλου. Εχουμε αρρωστήσει όλοι με την απώλεια. Εφυγε τόσο πρόωρα και γρήγορα από κοντά μας», ανέφερε συγκλονισμένος ο διευθυντής του σχολείου, Αποστόλης Μιχαλόπουλος.

«Είχε έναν καταπληκτικό εγκέφαλο. Παρά τη σπαστική τετραπληγία κατάφερε να φθάσει στο σημείο να ζωγραφίζει και να παίζει μουσική με το πόδι. Με τον φθαρμένο του λόγο μας έδινε θάρρος. Ηταν ένα παιδί που κουνώντας και μόνο τα βλέφαρά του, έλεγε τόσα πολλά. Πρόσφερε με την παρουσία του στο σχολείο. Ηταν η μασκότ μας. Όταν έλειπε όλοι το καταλαβαίναμε. Ηταν ένα πλάσμα που με την παρουσία του γέμιζε τον χώρο. Και φυσικά είχε στο πλευρό του δύο καταπληκτικούς γονείς, συνοδοιπόρους στο σχολείο μας που έχουν βοηθήσει με τον τρόπο τους κι άλλους γονείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης