-->
20.04.2021

Βόρεια Κορέα: Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη χώρα σπρώχνοντας ένα βαγονέτο

Με ένα χειροκίνητο βαγονέτο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Κορέα, Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους.

Μπορεί το καθεστώς της χώρας να δηλώνει πως δεν έχει καταγραφεί ακόμα κρούσμα κορωνοϊού, όμως οι αρχές έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο των μεθοριακών περασμάτων, στην απαγόρευση των περισσοτέρων διεθνών ταξιδιών, ενώ έχουν περιοριστεί δραστικά οι μετακινήσεις των πολιτών εντός της χώρας.

Οι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους -ανάμεσά τους κι ένα παιδί ηλικίας τριών ετών- ταξίδεψαν 32 ώρες με το τρένο και ακόμα δύο ώρες με το λεωφορείο, προκειμένου να πλησιάσουν τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία. Εκεί φόρτωσαν τις αποσκευές τους σε ένα χειροκίνητο βαγονέτο και διέσχισαν τα σύνορα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τους διπλωμάτες να σπρώχνουν το βαγονέτο, στο οποίο βρίσκονταν οι συγγενείς και οι αποσκευές τους. Αξιωματούχοι του υπουργείου υποδέχθηκαν τους διπλωμάτες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Βλαντιβοστόκ.

Τον τελευταίο χρόνο, αρκετές πρεσβείες δυτικών χωρών αποφάσισαν να κλείσουν στη Βόρεια Κορέα, επικαλούμενες την απαγόρευση για την ανανέωση του προσωπικού τους. Όσοι ήθελαν να φύγουν, μάλιστα, αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν επί εβδομάδες με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, προκειμένου να τους επιτραπεί η αποχώρησή τους από τη χώρα.
Διαβάστε επίσης