-->
25.05.2024

Βούλγαροι συνοριοφύλακες κρατούν πρόσφυγες σε κλουβί υπό το άγρυπνο μάτι της… Frontex – Αποκαλυπτικές εικόνες

Θλιβερές είναι οι εικόνες που φέρνουν στο «φως» από τα σύνορα της Βουλγαρίας γαλλική εφημερίδα και άλλα ΜΜΕ. Σε βίντεο – ντοκουμέντο αποκαλύπτεται μία απάνθρωπη τακτική κατά την οποία πρόσφυγες κρατούνται παράνομα μέσα σε… κλουβί.

 


Ειδικότερα, η Le Monde, το Lighthouse Reports και πολλά ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία δημοσιεύουν βίντεο που αποδεικνύει ότι Βούλγαροι συνοριοφύλακες κρατούν παράνομα πρόσφυγες σε κλουβί, υπό το άγρυπνο μάτι της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνοριακής φύλαξης Frontex -όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Σε μια μικρή πόλη της νότιας Βουλγαρίας, ανάμεσα σε ένα νηπιαγωγείο, το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου και μερικά σπίτια, ένα αυτοσχέδιο κλουβί -που στεγάζεται σε ένα υπόστεγο- χρησιμοποιείται από τους Βούλγαρους συνοριοφύλακες για την κράτηση επίδοξων μεταναστών.

Αυτό φαίνεται σε πλάνα που αποκαλύπτει η Le Monde, σε συνεργασία με τους Lighthouse Reports, Monitor, Der Spiegel, Domani, RFE/RL Bulgaria και Sky News.

Το αυτοσχέδιο κλουβί αποτελείται από σιδερένια κάγκελα και είναι γεμάτο σκουπίδια, ενώ είναι ορατό από τον δρόμο, όπως γράφει η Le Monde στο δημοσίευμά της. Σε πέντε περιπτώσεις, μεταξύ 15 Οκτωβρίου και 25 Νοεμβρίου, οι συνεργάτες της Le Monde κατάφεραν να βγάλουν βίντεο στην περιοχή, όπου, κάθε φορά, είχαν συλληφθεί περίπου 12 άνδρες.Διαβάστε επίσης