Να αρθεί η ασυλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Έλενας Ακρίτα αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ολομέλεια της Βουλής. Υπερ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων τάχθηκαν 214 βουλευτές και 56 κατά, ενώ υπερ της άρσης ασυλίας της κυρίας Ακρίτα τάχθηκαν 269 βουλευτές. Για τον κ. Πολάκη, η υπόθεση αφορά σε μήνυση για τις καταγγελίες που είχε κάνει αναφορικά με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη.
«Τι του είχα πει; Ότι τον Μάρτιο το ’20 έκανε μια παραγγελία 75.000 μασκών που κατακύρωσε 1.500.000 σύνολο δαπάνης, με ΦΠΑ», είπε, και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι θεωρώ τεράστια πρόκληση αντί να είναι φυλακή ή να έχει καταδικαστεί ο κ. Καρβέλης να αίρεται η δικιά μου ασυλία», υποστήριξε ο βουλευτής Χανίων. Για τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση αφορά σε έγκληση τεχνικού από παλιότερο τηλεοπτικό σίριαλ που ήταν σύμβουλος σεναρίου.
«Κάποιος ανέσυρε από νοσηρή του φαντασία ένα αδιανόητο μύθευμα πριν 25 χρόνια σε σίριαλ που ήταν τεχνικός και ‘γώ σύμβουλος σεναρίου. Τα ψεύδη και οι αθλιότητες που επινόησε ο κύριος αυτός έχουν ξεκάθαρα συκοφαντικό και κακοποιητικό πρόσημο», είπε η βουλευτής.