-->
22.10.2021

Βρετανία: Ουρές οχημάτων στα πρατήρια – «Έχουμε 10 μέρες να σώσουμε τα Χριστούγεννα»

Ο φορέας που εκπροσωπεί το λιανεμπόριο στη Βρετανία είπε σήμερα ότι, αν δεν βρεθούν περισσότεροι οδηγοί μέσα σε 10 ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξεία έλλειψή τους, τότε είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει σημαντική διατάραξη ενόψει των Χριστουγέννων.

«Οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών είναι ο συνδετικός κρίκος που κρατά τις εφοδιαστικές μας αλυσίδες. Χωρίς αυτούς, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε προϊόντα από τις φάρμες στις αποθήκες και τα καταστήματα», δήλωσε ο Άντριου Όπι, διευθυντής του τμήματος τροφίμων και βιωσιμότητας στη βρετανική ομοσπονδία λιανεμπόρων BRC.

«Αν δεν βρεθούν οδηγοί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, αναπόφευκτα θα δούμε σημαντικά προβλήματα ενόψει των Χριστουγέννων».

Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια λόγω φόβων για ελλείψεις καυσίμων

Πληθαίνουν από το πρωί οι αναφορές και οι εικόνες στο διαδίκτυο από ουρές που σχηματίζουν στα πρατήρια καυσίμων οχήματα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και της βιομηχανίας ενέργειας προς τους οδηγούς ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε καύσιμα.

Ο πανικός που τείνει να δημιουργηθεί, ωστόσο, και εξηγεί τις ουρές, έχει προκύψει μετά από τις ανακοινώσεις των εταιρειών BP, Esso και Tesco πως δεν μπορούν να ανεφοδιάσουν ορισμένα από τα πρατήριά τους λόγω έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων.

Υπό το κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί, καθώς η λειψανδρία οδηγών φορτηγών έχει οδηγήσει και σε ελλείψεις τροφίμων στα ράφια των καταστημάτων, οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα.

Θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι το κατά πόσο θα πρέπει να προσφερθεί εκτάκτως προσωρινή βίζα εργασίας σε ξένους οδηγούς οχημάτων βαρέως φορτίου για να καλυφθούν ορισμένες από τις δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης