Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ της Βρετανίας η οποία στοίχισε χθες Παρασκευή τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Έιμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα Σάββατο.
«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική, ανακοινώθηκε χθες βράδυ.
Ο Βρετανός βουλευτής Ντέιβιντ Άμες (David Amess) έχασε τελικά τη ζωή του μετά την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι το απόγευμα της Παρασκευής σύμφωνα με την αστυνομία. Ο σερ Άμες βρισκόταν στο σημείο που δολοφονήθηκε στο πλαίσιο συνάντησης με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειάς του.
Συγκεκριμένα, ο συντηρητικός βουλευτής Sir David Amess, γνωστός για τη στάση του υπέρ του Brexit μαχαιρώθηκε έξω από την εκκλησία των Μεθοδιστών Belfairs στο Leigh-on-Sea στο Έσσεξ γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στην τοπική αστυνομία αλλά και σοκ στην πολιτική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας.
A man has been arrested on suspicion murder after a man was stabbed in #LeighonSea.
We were called to Eastwood Road North shortly after 12.05pm.
Sadly, a man later died.
A man was arrested at the scene.
We are not looking for anyone else.
Read more: https://t.co/CR8vYv8yuR pic.twitter.com/llSd1Tr0H7
— Essex Police (@EssexPoliceUK) October 15, 2021
Η Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συνέλαβε έναν ύποπτο άνδρα για την επίθεση και ότι δεν ψάχνει άλλον για το συμβάν. Πιθανότατα κάποιος άνδρας τον μαχαίρωσε πολλές φορές, σημειώνει το Sky News.
Η Aστυνομία του Έσσεξ έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter: «Κληθήκαμε σε αναφορές για μαχαίρωμα στην Eastwood Rd North λίγο μετά τις 12.05μμ. Ένας άνδρας συνελήφθη λίγο αργότερα & δεν αναζητούμε κανέναν άλλο. Θα σας μεταφέρουμε περισσότερες πληροφορίες όταν τις έχουμε».