Search
Close this search box.
Search

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Σχέδιο εμβολιασμού νέων σε πλαζ και πλατείες – «Οχι στην παρούσα φάση», λέει το υπ. Υγείας

Πριν 4 έτη

Στις 6 Ιουλίου ξεκινάει από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης “Ελευθερία” σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι κατ’ οίκον επισκέψεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί νέων ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και σε πλαζ, σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμα πιο προσιτή και εύκολη η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι και άλλες χώρες έχουν ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, όπως συνέβη στο Ισραήλ, όπου για να τρέξει γρήγορα ο εμβολιασμός, γίνονταν εμβολιασμοί ακόμα και σε πάρκινγκ και σε ανοιχτούς χώρους, ακόμα και σε διόδια.

Ο υπουργός Υγείας, μετά από τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, εξήγησε ότι η προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών μας, καθίσταται σαφές ότι αποτελεί μια κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς.

Εμβολιασμοί σε μεγάλες πλατείες και πλαζ

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που συνοδεύει τον κ. Κικίλια στις επαφές που θα έχει στην Κρήτη, ανέφερε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

Ασκληπιείο εμβολιασμός

Όπως τόνισε, ο υπουργός Υγείας, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιούλιου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν.

“Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό” είπε ο υπουργός Υγείας, που συνέδεσε τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που θα δημιουργηθεί, με τον τουρισμό και την ανάγκη προστασίας και της τουριστικής περιόδου που σημαίνει, όπως τόνισε, πολλά για την τοπική οικονομία.

“Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να δώσουμε μονάδες ελευθερίας στην κοινωνία και ταυτόχρονα στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από 15 δύσκολους μήνες” προσέθεσε ο κ. Κικίλιας που επισήμανε ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” έχει πάει εξαιρετικά, η χώρα χαίρει εκτίμησης σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, και πως μέσω αλλαγής νοοτροπίας, η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει πλέον διαφορετικά τους πολίτες.

“Τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Νομίζω ότι αυτό το βλέπουν οι συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα που εμβολιάζονται” ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Κατ’ οικον εμβολιασμός στις απομακρυσμένες περιοχές

“Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό” διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στην Κρήτη στις 6 Ιουλίου, όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, θα έχει ως κωδική ονομασία και ως στόχο “Μήνυμα Υγείας-Γιορτή Ελευθερίας”.

Εκτός από την αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια, αλλά και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων και ενώσεων, στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της Εκκλησίας Κρήτης που εξέφρασε την στήριξη στην προσπάθεια, είτε υπό τη μορφή προοτροπής των πιστών από άμβωνος είτε με τη μορφή παραχώρησης αιθουσών σε απομακρυσμένες ενορίες για να γίνεται ο εμβολιασμός.

Κυβερνητικές πηγές: Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ

Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ, διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ξεκινάει από την Κρήτη στις 6 Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται ότι ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, ψηφίστηκε χθες ο σχετικός νόμος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.