Search
Close this search box.
Search

Xάος και καταστροφές στο Παρίσι – Βανδαλισμοί και λεηλασίες στη γιορτή του ποδοσφαίρου

Πριν 7 έτη

Χάος προκλήθηκε τη νύχτα στο κέντρο του Παρισιού στη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου καθώς ξέσπασαν ταραχές και συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς και δυνάμεις στης αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων, σημειώθηκαν βανδαλισμοί και λεηλασίες καταστημάτων στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ πυροσβεστικά οχήματα με ρίψεις νερού επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Η καρδιά της πρωτεύουσας της Γαλλίας, στο τέλος αυτού του άγριου σκηνικού, έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Οι εκδηλώσεις χαράς για την κατάκτηση του κυπέλλου αμαυρώθηκαν από εκτεταμένα επεισόδια, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα και μαρτυρούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Οι πρώτες εικόνες καταγράφουν βανδαλισμούς σε μπαρ και περίπου τριάντα νεαρούς να λεηλατούν κατάστημα στη Σανζ Ελυζέ.

Οι ταραχές ξεκίνησαν από την Αψίδα του Θριάμβου για να εξαπλωθούν και σε άλλα τμήματα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στους δρόμους του Παρισιού, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μεθυσμένοι από χαρά και συγκίνηση συγκεντρώθηκαν για να γλεντήσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας τους, ξεδιπλώθηκαν ακραίες σκηνές βίας με πάνοπλες δυνάμεις επιβολής της τάξης να επεμβαίνουν για να τις αντιμετωπίσουν.

Ο γάλλος δημοσιογράφος της Le Figaro Πωλ Καρσενάκ έγραψε στο Twitter: «Συγκρούσεις ανάμεσα σε κακοποιά στοιχεία, που πετούν μπουκάλια, και δυνάμεις επιβολής της τάξης».

«Ανθρωποι τρέχουν για να ξεφύγουν από παρακείμενους δρόμους» συμπλήρωσε.

Η δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού, Jeanne D’ Hauteserre, δήλωσε: «Η γιορτή καταστράφηκε για μια χούφτα βανδάλων».

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει.

Aλλος δημοσιογράφος της Le Figaro έγραψε ότι οικογένεια έγινε στόχος ενός εκ των ταραχοποιών που πέταξε εναντίον της άδειο μπουκάλι.

Ο Ασλεϊ Μπουλάρντ έγραψε στο Twitter: «Είναι λυπηρό ν’ ακούς αναφορές για λεηλασίες, να καλούνται οι αστυνομικές δυνάμεις να τις αντιμετωπίσουν και να γίνεται χρήση δακρυγόνων στο Παρίσι στη συνέχεια της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Χρήστης του Twitter ανάρτησε σχόλιο στο οποίο αναφέρει ότι «οι Γάλλοι είναι τόσο χαρούμενοι για τη νίκη τους που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, προκάλεσαν ταραχές και γιόρτασαν πετώντας πέτρες κατά των αστυνομικών και των πυροσβεστών».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.