-->
06.10.2022

Υποχρεωτική η μάσκα σε πλοία, ταξί, φαρμακεία – Η εισήγηση της Επιτροπής

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων.

Επίσης αποφάσισαν η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων να μην είναι υποχρεωτική ενώ υποχρεωτική θα είναι η μάσκα στα ταξί και στα φαρμακεία.

Πού αλλού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες
Υπενθυμίζουμε πως η η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που έχουν αριθμημένες θέσεις (τρένα, ΚΤΕΛ) δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Παράλληλα, από σήμερα η υποχρεωτική μάσκα είναι… παρελθόν σε σχολεία, IEK, πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλαδικές, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κ.τ.λ.). Τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων, με σκοπό να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής εν μέσω εξετάσεων και χάσει την εξεταστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα. Οι ειδικοί συνεχίζουν να προτρέπουν τους πολίτες να φοράνε μάσκα όταν βρίσκονται σε συγχρωτισμό.Διαβάστε επίσης