Αθώος δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής στο υπόμνημά του που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, μέσω του οποίου ζητά να παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο.
«Με το παρόν σημείωμά μου αρνούμαι ότι έχω τελέσει τη διερευνώμενη πράξη της παράβασης καθήκοντος ή και οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δηλώνοντας ωστόσο πως επιθυμεί «προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδειξη της αθωώτητάς» του, την κίνηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθεί ανάκριση από ανακριτική που θα οριστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος.
Ο πρώην υπουργός επέλεξε να δώσει τις εξηγήσεις του στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής μέσω λιτού γραπτού υπομνήματος, όπως είχε πράξει προ ολίγων εβδομάδων και ο Χρήστος Τριαντόπουλος.
Η προανακριτική επιτροπή συνεδριάζει αυτή την ώρα κεκλεισμένων των θυρών, για προτελευταία όπως όλα δείχνουν φορά. Την ίδια στιγμή, η Μαρία Καρυστιανού έχει προαναγγείλει πως θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή 1,3 εκατ. υπογραφές πολιτών για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.