-->
09.12.2023

Υποψήφιος στο Ηράκλειο με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Η είδηση δεν ήταν μόνο ότι τον Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο συνόδευαν τρία «πασοκογενή» στελέχη, ο Χρήστος Σπίρτζης και δυο πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ήταν ότι τον συνόδευε ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Οι σχέσεις Τσίπρα-Αποστολάκη κόντεψε να διαρραγούν οριστικά όταν ο τελευταίος αποδέχτηκε πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου υπήρξε οξύτατη, με αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Αποστολάκης να ανακαλέσει την απόφασή του, ο δε πρωθυπουργός να ορίσει στη θέση τον πρώην Κύπριο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.
Αργά αλλά σταθερά η σχέση Τσίπρα-Αποστολάκη αποκαταστάθηκε, παρά τις αντιδράσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως της πλευράς εκείνης (Ομπρέλα και Γέφυρα) που διαφωνούν με την πολιτική στα ελληνοτουρκικά του πρώην υπουργού και πρώην αρχηγού, αλλά και στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που στο πρόσωπο του Αποστολάκη επιδιώκουν να ακυρώσουν τα ανοίγματα της ηγεσίας προς προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, συζητά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, με σταυρό, στη γενέτειρά του, στο νομό Ηρακλείου. Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως αν δεν έχει δεχτεί ήδη, είναι πολύ κοντά στο να πει το «ναι».


Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης