-->
26.09.2021

Zυμαρικά το πρώτο δείπνο του Γιάννου στον Κορυδαλλό – Το «βαθύ λαρύγγι» που τον έκαψε και ο χρυσός και το ασήμι!

Ζυμαρικά περιελάμβανε το πρώτο δείπνο του Γιάννου Παπαντωνίου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε, με τη σύζυγό του, την Τετάρτη το μεσημέρι Ο Γιάννος Παπαντωνίου κρατείται σε κελί της 17 Νοέμβρη, ενώ η σύζυγός του τοποθετήθηκε σε κελί όπου διαμένουν 9 ακόμη κρατούμενες, ωστόσο την Πέμπτη θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθεί σε άλλο με μικρότερο αριθμό κρατουμένων.

Το καθημερινό πρόγραμμα παραμονής του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιλαμβάνει προαυλισμό από τις 8 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στη συνέχεια θα επιστρέφει το κελί του για την καθιερωμένη καταμέτρηση και στη συνέχεια θα ακολουθεί ο απογευματινός προαυλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σκάι, τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του εμφανίζονται ιδιαίτερα σοκαρισμένοι.

Νωρίτερα, τη Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε στενή της φίλη προκειμένου να της παραδώσει προσωπικά της αντικείμενα, ωστόσο δεν έχουν εμφανιστεί ούτε οι δικηγόροι του ζεύγους ούτε κάποιος άνθρωπος από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το «βαθύ λαρύγγι» που αποκάλυψε ότι έβγαλε λεφτά του πρώην υπουργού στο εξωτερικό

Γεμάτοι τραπεζικοί λογαριασμοί, ακριβά ακίνητα, πίνακες μεγάλης αξίας αλλά και χρυσό και ασήμι, περιλαμβάνονται στο «μενού» της περιουσίας του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. Το κατηγορητήριο είναι καταπέλτης για τον πρώην υπουργό ενώ η κατάθεση φίλου επιχειρηματία για τον τρόπο που έπαιρνε τα λεφτά σε κίτρινους φακέλους και τα έβγαζε στο εξωτερικό, έκαψαν για τα καλά το ζεύγος Παπαντωνίου.

Ιδιαίτερα εντύπωση κάνει το γεγονός ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω επιμέρους λογαριασμών είχαν διακινηθεί σε 200 ουγγιές χρυσού και 600 ουγγιές ασημιού. Επίσης, ο κ. Παπαντωνίου όταν ρωτήθηκε για την προέλευση των χρημάτων, φέρεται να υποστήριξε ότι μέρος αυτών το είχε αποκτήσει από κληρονομιές και από τη μεταβίβαση πινάκων μεγάλης αξίας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προσκόμισε έγγραφο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

Στον απόηχο της μαραθώνιας απολογίας του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου που κατέληξε σε απόφαση για προσωρινή τους κράτηση, η απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, που σήκωσε το βάρος της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενός φίλου του πρώην υπουργού και πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, που προηγήθηκε εκείνης του πρώην υπουργού, ο φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδες ευρώ, περιγράφει ότι τη διετία 2002-2003 έλαβε σε μετρητά από τον πρώην υπουργό περί τα 2,4 εκ. ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι του Παπαντωνίου στην Κηφισιά, χωρίς να έχει υποψίες για τη νομιμότητά τους.

Άλλωστε, όπως καταθέτει, γνώριζε τον Γιάννο Παπαντωνίου ως ένα σημαντικό πολιτικό και έντιμο άνθρωπο. Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει στην απολογία του ο φίλος του Γ. Παπαντωνίου, κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας και από εκεί τμηματικά σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα στους οποίους συνδικαιούχος ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου.

Απολογούμενος, ο φίλος του Γ. Παπαντωνίου δεν καταθέτει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με έμπορο όπλων και εμπλεκόμενο στη σύμβαση για τις φρεγάτες, ο οποίος και έχει αποβιώσει, για τον οποίο οι ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο του Γ. Παπαντωνίου, θεωρούν πρόσωπο κλειδί για τις παράνομες πληρωμές.

Πάντως, η ανάκριση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν σύντομα σε απολογία και άλλα πρόσωπα.Διαβάστε επίσης