-->
11.08.2022

«Ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη» λέει ο 48χρονος που ομολόγησε ληστεία πριν 25 χρόνια

Ένα μεγάλο συγνώμη θέλησε να ζητήσει, συναισθηματικά φορτισμένος, ο 48χρονος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, όπως έγραψε το Cretalive, πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα και ομολόγησε ότι προ 25ετίας είχε διαπράξει ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στην Αλικαρνασσό, επιστρέφοντας μάλιστα το χρηματικό ποσό που είχε αποσπάσει τότε. «Ζητώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου, ένα μεγάλο συγνώμη από τους γονείς μου, τον κύριο που κατηγορήθηκε στη θέση μου και από τον Θεό» είπε στο Cretalive.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση. Από την Αστυνομία η κατάθεση του 48χρονου με τα όσα ισχυρίζεται, θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή που θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της ενώ τα χρήματα που παρέδωσε, θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η ομολογία

Ο 48χρονος κρητικός εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες σε Αστυνομικό Τμήμα της ανατολικής Κρήτης και ομολόγησε ότι εκείνος είχε διαπράξει ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στην Αλικαρνασσό, το 1996. Ο 48χρονος άνδρας που τότε ήταν φοιτητής είχε καταφέρει να αποσπάσει από την ταμία της τράπεζας το ποσό των 450.000 σε δραχμές.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά ο 48χρονος ένιωσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ζητήσει συγνώμη με τον τρόπο του και να επιστρέψει μέσω της Αστυνομίας στην τράπεζα το ποσό των 1330 ευρώ, όσα δηλαδή και τα χρήματα που είχε αποσπάσει τότε.

Ο ίδιος φέρεται να εξήγησε στους εμβρόντητους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την ομολογία τόσα χρόνια μετά. Για την συγκεκριμένη ληστεία του 1996 οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές Ασφαλείας είχαν ταυτοποιήσει ως εμπλεκόμενο ένα άλλο άτομο, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο 48χρονος περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς διέπραξε την ληστεία, ισχυριζόμενος ότι ήταν μόνος του. Έδωσε στην ταμία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι έφερε πάνω του πιστόλι και υπό την απειλή αυτή, κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα. Το κίνητρο για τη ληστεία ήταν ότι χρωστούσε λόγω τζόγου.
Σύμφωνα με πηγές του Cretalive, πλέον η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού η κατάθεση με τα όσα ομολογεί και περιγράφει ο 48χρονος θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

Σε ότι αφορά τα χρήματα που παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα, θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων


Διαβάστε επίσης