-->
24.10.2021

Ζητούσε «μίζες» από ηλεκτρολόγους του Βόλου τάζοντας μεγάλες δουλειές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για απατεώνα, ο οποίος εξαπάτησε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους στον Βόλο, τάζοντας μεγάλες δουλειές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 68χρονος δράστης από τη Λάρισα είχε έρθει σε επαφή με ηλεκτρολόγους στον Βόλο, ενώπιον των οποίων παρουσιάστηκε σαν εκπρόσωπος μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών.

Τους ενημέρωσε ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες, τις οποίες εκπροσωπεί, πρόκειται άμεσα να αρχίσουν μεγάλα έργα σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και αναζητούσε συνεργεία που θα στελέχωναν τα εργοτάξια.

Οταν έβλεπε το ενδιαφέρον, δεδομένης μάλιστα και της αναδουλειάς του τελευταίου ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, περνούσε στο… παρασύνθημα. Θα αναλάμβανε όπως τους έλεγε να προωθήσει τον φάκελό τους για την επιλογή τους από τις κατασκευαστικές εταιρείες, όμως με το… αζημίωτο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr, από κάθε έναν ζητούσε «φακελάκι» 700 ευρώ. Υποστήριζε δε ότι τα χρήματα που θα του έδιναν για να τους «κλείσει» τη δουλειά ήταν χαρτζιλίκι μπροστά στο κέρδος που θα είχαν.

Παρά το μεγάλο για την εποχή ποσό, υπήρξαν θύματα. Ενας Βολιώτης και ένας ακόμη Λαρισαίος φέρονται να έχουν πέσει θύματα του επιτήδειου, ενώ ένας τρίτος Βολιώτης ετοιμαζόταν κι ο ίδιος να πληρώσει τη «μίζα» με αντάλλαγμα να αναλάβει το δήθεν μεγάλο έργο.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη δράση του 68χρονου, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν κι άλλα θύματα ή άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης