Search
Close this search box.
Search

Αποδεκατίζονται οι υγειονομικοί στην Πέλλα – Ο 10ος νεκρός από κορωνοϊό

Πριν 4 έτη

Αποδεκατίζεται το υγειονομικό προσωπικό στην Πέλλα αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, μέσα σε μερικές ημέρες έχασε τη ζωή του ένας ιδιώτης παιδίατρος και η γυναίκα του, με διαφορά λίγων ημερών, ένας μαιευτήρας-γυναικολόγος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, αλλά και μία 37χρονη νοσηλεύτρια από την Έδεσσα που εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Νάουσας.

Ένας γυναικολόγος-μαιευτήρας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, 55 ετών, είναι ο 10ος υγειονομικός που χάνει τη ζωή του. Ο συγκεκριμένος γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr εργαζόταν στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, ωστόσο η μόνιμη κατοικία του ήταν στη Θεσσαλονίκη. Νοσηλεύτηκε και διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου μερικές ημέρες μετά κατέληξε. Ήταν πατέρας ενός παιδιού. Ο εν λόγω γιατρός, είναι ο 3ος υγειονομικός που χάνει τη ζωή του, μέσα σε λίγες μέρες στην Πέλλα, αφού κατέληξαν ένας ιδιώτης παιδίατρος, αλλά και μία 37χρονη Νοσοκόμα από την Έδεσσα, η οποία εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Νάουσας.

Ο θάνατος του ιδιώτη παιδίατρου και της γυναίκας του

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, κ. Στέλιος Καλούδης, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρει ότι ο θάνατος του παιδίατρου επήλθε μερικές ημέρες ύστερα από το θάνατο της γυναίκας του. Ο ίδιος ζούσε και εργαζόταν στη Σκύδρα Ημαθίας, ενώ ήταν πατέρας ενός παιδιού και παππούς δύο εγγονιών.

Ο θάνατος της 37χρονης νοσηλεύτριας

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο αλλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας, κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη, η 37χρονη νοσηλεύτρια με καταγωγή από την Έδεσσα, εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Νάουσας. Στην αρχή, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Έδεσσας, ωστόσο η ίδια δεν ήταν ικανοποιημένη από την περίθαλψή της και ζήτησε την διακομιδή της στo νοσοκομείο της Νάουσα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, το νοσοκομείο της Έδεσσας της πρότεινε την διακομιδή της στη Θεσσαλονίκη, αλλά εκείνη για τους δικούς της λόγους θεώρησε καλύτερο να διακομιστεί στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν.

Στο Νοσοκομείο της Νάουσας, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρεψε και οι θεράποντες γιατροί έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή της σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Γιαννάκο, βρέθηκε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η 37χρονη κατέληξε πριν προλάβει να διακομιστεί.

«Η γυναίκα αυτή διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ. Οι συνάδελφοι αναζήτησαν άμεσα διαθέσιμη ΜΕΘ και βρέθηκε μία στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Η αλήθεια είναι ότι ήταν παχύσαρκη και διαβητική», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος ο οποίος διερωτάται: «Τι θα γινόταν όμως εάν υπήρχε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Νάουσας; Σαφώς και είναι διαφορετικό να χρειάζεται ολόκληρη διακομιδή ασθενούς σε άλλο Νοσοκομείο, άλλης πόλης, από το να εισαχθεί άμεσα σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου…», αναφέρει ο ίδιος ενώ συνεχίζει:

«Οι ευπαθείς ομάδες δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού. Η συγκεκριμένη από ότι έμαθα δεν την πήρε. Δε γνωρίζω εάν την αρνήθηκε ή αν δεν την δικαιούται, πάντως μαχόταν στην πρώτη γραμμή. Στην πρώτη γραμμή δεν μάχονται οι ευπαθείς. Αν το ζάχαρο είναι ρυθμισμένο, μπορείς να εργαστείς και δε θεωρείται ότι έχεις κάποια αναπηρία, ενώ η παχυσαρκία, δεν είναι ευπάθεια που σε αναγκάζει να μείνεις στο σπίτι σου», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος κλείνει λέγοντας: «Ωστόσο και ευπαθής να ήταν, τι σημαίνει; Ότι είναι λογικό να πεθάνει; Ίσως εάν υπήρχε η υποδομή να σωζόταν, ίσως και όχι. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν διασωληνωνόταν νωρίτερα ή αν ήταν πιο άμεση η διακομιδή της σε ΜΕΘ».

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Έδεσσας

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, έχει μειωθεί η προσέλευση στο 30%. Ενώ καθημερινά έρχονταν περίπου 90 ασθενείς στα επείγοντα, ως πιθανά κρούσματα Covid-19, πλέον έχουν μειωθεί στους 30. Οι εισαγωγές περιστατικών Covid-19 μειώθηκαν κατά 25% και πλέον υπάρχουν 18-20 κρεβάτια διαθέσιμα. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς κυμαίνονται από 4-5, ενώ αυτή την ώρα υπάρχει μία κλίνη ΜΕΘ Covid κενή.

«Υπάρχει μία ενθαρρυντική μείωση της πίεσης στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, αλλά η εξουθένωση και η κόπωση του προσωπικού είναι ιδιαίτερα έντονη. Το φιλότιμο και η αυτοθυσία τους κρατούν το νοσοκομείο όρθιο. Οι υγειονομικοί νοσούν. Μετράμε καθημερινά νεκρούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Σίμο Φωστηρόπουλο, σήμερα είναι καλύτερη η κατάσταση όσον αφορά στα περιστατικά που νοσηλεύονται. Οι ασθενείς που περιμένουν στο Τμήμα Ύποπτων Κρουσμάτων είναι 10, ενώ τις προηγούμενες μέρες έφταναν τους 40. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει πληρότητα στις ΜΕΘ.

«Το προσωπικό έχει καταπονεθεί. Είναι μία μεγάλη αλήθεια ότι νοσούν. Είναι μία αλυσίδα. Άλλοι νοσούν και άλλοι επανέρχονται. Απόδειξη της υποστελέχωσης του νοσοκομείου είναι ότι έχουν έρθει προκειμένου να ριχθούν στη μάχη γιατροί από Αθήνα για ένα διάστημα. Επίσης πρέπει να δούμε και τα άλλα τμήματα που μένουν υποστελεχωμένα. Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που πάσχουν από άλλες ασθένειες;», διερωτάται ο κ. Φωστηρόπουλος.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.