Οκτώ συνεχείς νίκες μετρά πλέον η αήττητη Λειψία, που επιβλήθηκε εντός έδρας της Σάλκε με 2-1 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και ξανάμεινε πρώτη στην κορυφή, αφήνοντας τρεις βαθμούς πίσω της την Μπάγερν.
Μόλις στο πρώτο λεπτό οι «νεοφώτιστοι» πήραν πέναλτι με τον Βέρνερ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Φέρμαν με το «θύμα» να εκετελεί στο 2΄ και να ανοίγει το σκορ.
Στο 32΄ οι «βασιλικοί μπλε» ισοφάρισαν, όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Γκορέτσκα πήρε την κεφαλιά και ο Κολάσινατς από κοντά έγραψε το 1-1.
Ο ίδιος, όμως, έμελλε να εξελιχθεί σε μοιραίο για την ομάδα του, καθώς στο 47΄ και σε φάουλ ο Φόρσμπεργκ πήρε την κεφαλιά και ο Βόσνιος διεθνής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Εντυπωσίασαν Ντόρτμουντ, Χέρτα και Χοφενχάιμ
Ανεβαίνει η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία συνέτριψε εντός έδρας την Γκλάντμπαχ με 4-1 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα, με βασικό τον Παπασταθόπουλο.
Οι Βεστφαλοί έφτασαν τους 24 βαθμούς.
Η Χόφενχαϊμ η οποία ήταν εντυπωσιακή (4-0) εναντίον της Κολονίας και είναι τέταρτη, ενώ μια θέση ψηλότερα βρίσκεται η Χέρτα, μετά τη νίκη με 3-2 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
- Χοφενχάιμ-Κολονία 4-0 (8΄, 67΄ Βάγκνερ Σάντρο, 39΄ Τόλγιαν, 89΄ Ουτ)
- Λεβερκούζεν-Φράϊμπουργκ 1-1 (60΄ Τσαλχάνογλου – 30΄ Χάμπερερ)
- Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 4-1 (7΄,68΄ Ομπαμεγιάνγκ, 15΄ Πίστσεκ, 64΄ Ντεμπελέ – 6΄ Ραφαέλ)
- Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 2-3 (12΄ Μπόρχα Μαγιοράλ, 18΄ Σέγκουιν – 16΄ Πλάτενχαρντ, 70΄ Έσβαϊν, 90΄+ Καλού)
- Βέρντερ Βρέμης-Ινγκολστατ 2-1 (24΄ Κρούζε, 76΄ Μπαρτέλς – 58΄ Σούτνερ)