Search
Close this search box.
Search

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Β. Κορέα – Παίζει με τη φωτιά ο Κιμ

Πριν 8 έτη

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε από τις ανατολικές ακτές της στη θάλασσα η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, λίγο πριν τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομόλόγου του Σι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα, όπου αναμένεται να συζητήσουν το οπλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, η εκτόξευση έγινε από την πόλη Σίνπο και ο πύραυλος κάλυψε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων.

Το κεντρικό στρατηγείο των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέφερε πως οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως ο βαλλιστικός πύραυλος ήταν μέσου βεληνεκούς και τύπου ΚΝ-15.

Τον Μάρτιο η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο από τις ανατολικές της ακτές, ενώ εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.