Αιχμηρό σχόλιο του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για τις δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.
Κάνοντας λόγο για «άθλιο σενάριο» ο κ. Βενιζέλος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «το βαθύτερο πρόβλημα» είναι ότι «η κυβέρνηση στηρίζεται σε πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις αντιλήψεις και επιδεικνύουν τέτοια ανευθυνότητα».
«Ένας βουλευτής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία συζήτηση γύρω από το άθλιο σενάριο της «ανταλλαγής» των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Παρά τις σταδιακές «διορθωτικές» δηλώσεις, το γεγονός συντελέσθηκε. Σε πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις αντιλήψεις και επιδεικνύουν τέτοια ανευθυνότητα στηρίζεται η κυβέρνηση. Αυτό είναι το βαθύτερο πρόβλημα» έγραψε ο κ. Βενιζέλος.