Την παραίτησή του από γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Νίκος Γεωργιάδης, ύστερα από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc», στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας και την εισαγγελική έρευνα την οποία διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Νίκος Γεωργιάδης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης και γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει άμεσα να παρέχει τις υπηρεσίες του στη Νέα Δημοκρατία.
“Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία.”
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εισαγγελική έρευνα θα προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».
Με την αναφορά του ο δημοσιογράφος έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων που -όπως ισχυρίζεται- γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης και προτείνει να εξεταστούν. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας προκειμένου να γνωστοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν, στοιχεία για τον κ. Γεωργιάδη.
«Στα κατάπτυστα προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα μια απάντηση υπάρχει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η λασπολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο μέσο.», τονίζει ο Νίκος Γεωργιάδης για δημοσιεύματα για το πρόσωπό του.
Συγκεκριμένα, εβδομαδιαίο περιοδικό αναφέρει ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, συνελήφθη για παιδεραστία. Η σύλληψη, σύμφωνα με το “HOT DOC”, έγινε όταν ο Νίκος Γεωργιάδης υπηρετούσε ως σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας αλλά δεν κινήθηκε καμία νομική διαδικασία από τις αρχές της χώρας καθώς ο κ.Γεωργιάδης είχε κάνει χρήση του διπλωματικού του διαβατηρίου.