Search
Close this search box.
Search

Δίωξη για οπλοφορία στον 40χρονο, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που οδηγούσε ΙΧ γεμάτο μάσκες και καδρόνια

Πριν 5 έτη

Ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε στον 40χρονο καταδικασμένο για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, που συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο από το οποίο θα δικαστεί αύριο και έως τότε κρατείται.

Στο 24χρονο από τα Σεπόλια ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στους άλλους τρεις ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

Οι συλληφθέντες μόλις έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από συγγενείς και φίλους τους οι οποίοι τους περίμεναν έξω από το κτίριο της εισαγγελίας.

Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, είναι αγωνιστές και κατήγγειλε ότι είναι θύματα αστυνομικής βίας υποστηρίζοντας πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού της.

Η μητέρα του άλλου νεαρού συλληφθέντα δήλωσε «ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους.»

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο. Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν οι αστυνομικοί.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.