Search
Close this search box.
Search

Επαφές Τσίπρα με Ξανθό και λομωξιολόγους για τον κορωνοϊό

Πριν 5 έτη

Ο κορωνοϊός και το νέο γενικό lockdown που έρχεται έχουν αλλάξει την καθημερινότητα του Αλ. Τσίπρα, αφού, πριν και από τον πρωινό καφέ με τους συνεργάτες του, προτεραιότητα είναι η ενημέρωση από τον Ανδρέα Ξανθό, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή όλη την ημέρα, όπως και με μια ομάδα λοιμωξιολόγων και γιατρών που τον πληροφορούν για την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Κουμουνδούρου προκειμένου να αποτιμηθεί η καινούργια κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, επιθυμεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που αφήνουν τα περιοριστικά μέτρα, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος να παραμείνουν ενεργοί γνωρίζοντας πως η χώρα θα βρεθεί σε μια νέα πραγματικότητα από την άνοιξη και μετά.

Για ομολογία πολιτικής και επιχειρησιακής αποτυχίας της κυβέρνησης κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου και σε αυτή τη γραμμή αναμένεται να συνεχίσουν το επόμενο διάστημα, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυρίως του πρωθυπουργού, αλλά και των συνεργατών του στο υπουργικό συμβούλιο, οι οποίοι συμμετείχαν στις τελικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε χθες να βρεθεί στην «καρδιά» του προβλήματος, στη Θεσσαλονίκη.
Χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας δραματική, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ευθύνες για αυτή την ολιγωρία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεβάζοντας τους τόνους, σημείωσε πως «ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Δηλαδή να μη βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη που θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα».

«Τα κυβερνητικά μέτρα είναι και πάλι ανεπαρκή», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ζητώντας ειδικό πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ για τη στήριξη του κλάδου.

Ο Δημ. Κουτσούμπας στη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ ζήτησε για τα σχολεία «να αραιώσουν οι αίθουσες, τα τμήματα, με ανώτερο το να υπάρχουν 15 παιδιά σε κάθε τάξη». Συμπλήρωσε πως «απαιτούμε άμεσα δωρεάν μαζικά τεστ για όλους τους μαθητές, για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.