Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στο δάσος της Στροφιλιάς, στην Ηλεία, σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζουβάρα, Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη δυτική Ελλάδα.
Ο κ. Τζουβάρας μιλώντας στον ANT1 εκτίμησε πως μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση, έχουν απομείνει «μικρά μέτωπα, τα οποία σε λίγο θα έχουν κατασβεστεί, κυρίως λόγω προσβασιμότητας».
Ερωτηθείς για τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς, σημείωσε ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως η εστία εκδηλώθηκε «μέσα από το δάσος και όχι από κάποιο παράπλευρο σημείο».
Όπως εξήγησε, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «στην καρδιά του πλούσιου δάσους και πήγε προς τη θάλασσα».
Κληθείς να κάνει έναν πρώτο απολογισμό ως προς το καταστροφικό έργο της, ο Α.Τζουβάρας, είπε πως «δεν είναι πολλά τα στρέμματα που κάηκαν».