Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ήρθε η πρώτη αντίδραση του ΔΝΤ για τη διαρροή του διαλόγου που είχαν Τόμσεν-Βελκουλέσκου σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και είδε το φως της δημοσιότητας μέσω WikiLeaks.
«Δεν σχολιάζουμε διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές σε εσωτερικές συζητήσεις», ήταν το πρώτο σχόλιο εκπροσώπου του Ταμείου από την Ουάσινκτον.
«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, πιστεύουμε, ότι χρειάζεται μια βιώσιμη λύση όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα – μια λύση που να βάζει την Ελλάδα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηριζόμενης από ένα σετ μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη μείωση του χρέους της από τους Ευρωπαίους εταίρους», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
«Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι πρέπει να βασίζονται σε αξιόπιστες υποθέσεις. Όπως έχουμε πει υπάρχει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο τι είναι εφικτό όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και στο πόση είναι η απαιτούμενη ελάφρυνση του χρέους» κατέληξε στο σχόλιό του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Τι απαντά το Μαξίμου
“Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, το ΔΝΤ δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να διαψεύσει ότι η στρατηγική του είναι η πρόκληση συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το κρίσιμο για την Ευρώπη Βρετανικό δημοψήφισμα” απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση κύκλων του ΔΝΤ για τις αποκαλύψεις του Wikileaks.