Search
Close this search box.
Search

Και άλλοι ΣΥΡΙΖαίοι εναντίον του Ξυδάκη – Τι είπαν Κοντονής και Σεβαστάκης

Πριν 9 έτη

Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν είναι οπαδός της δραχμής και ότι αυτή η συζήτηση για το νόμισμα έχει λήξει διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.
«Δεν έχω διαπιστώσει να γίνονται συζητήσεις για τη δραχμή. Την κυβέρνηση δεν την αφορά. Η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς και τους δανειστές. Ορισμένοι πίστευαν ότι δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε στη διακυβέρνηση της χώρας, να υλοποιήσουμε μέτρα. Οι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι βλέπουν ότι το σχέδιο τους αποτυγχάνει. H κυβέρνηση έχει φανεί συνεπής, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιέσεις στο εσωτερικό μέτωπο» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ ευθυγραμμίζεται απολύτως με πτυχές της συντηρητικής πολιτικής.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών αλλά και στην αντίδραση της Άγκυρας.
Όπως είπε και με βάση την ελληνική νομοθεσία, η Τουρκία θα υποβάλλει εκ νέου αίτημα ποινικής δικονομίας. «Αν η Τουρκία έχει ζήτημα που ξεπερνά τα σύνορα της επιτίθεται με ακραίο τρόπο. Ενώ απευθύνεται στο εξωτερικό στην ουσία γίνονται δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση» είπε ο κ.Κοντονής, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα στη βάση των νόμων και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
«Ο πρωθυπουργός είχε πει δημόσια ότι στην Ελλάδα δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι πραξικοπηματίες» τόνισε ο υπ.Δικαιοσύνης,  υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν διανοήθηκε ποτέ να επέμβει στην κρίση των Ελλήνων δικαστών για τόσο σοβαρά ζητήματα».
«Η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στις κρίσεις της Δικαιοσύνης» είπε ο κ.Κοντονής.

sevastakisΣεβαστάκης: Η Ελλάδα δεν έχει ούτε διατροφική αυτάρκεια!

Καταστροφικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενός Grexit ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Σεβαστάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει ούτε διατροφική αυτάρκεια. «Η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας, όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή.
Η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ.
Τελεία και παύλα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σεβαστάκης.
«Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά με την οικονομία της Ευρωζώνης.  Τελεία» επανέλαβε ο κ.Σεβαστάκης, υποστηρίζοντας ότι «ο κόσμος έχει αυξημένη αίσθηση ματαίωσης».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, στο οποίο αναφέρθηκαν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σεβαστάκης επισήμανε ότι μετά το 2015 έχει αποδυναμωθεί ως εργαλείο, εκφράζοντας την αμφιβολία του για το εάν μπορεί να δώσει απάντηση. «Δεν ξέρω αν η εν θερμώ καταφυγή στο δημοψήφισμα δίνει σώφρον αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ.Σεβαστάκης.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.