Search
Close this search box.
Search

Καμμένος: Μου πρότεινε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Τσίπρας – Μου είπε να μη φύγω και να κατέβουμε μαζί στις εκλογές

Πριν 6 έτη

Προσπαθέι με κάθε τρόπο να παραμείνει στο πολιτικό σκηνικό και την επικαιρότητα ο Πάνος Καμμένος. Μάλιστα καταγγέλλει εκ των υστέρων τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο Αλέξη Τσίπρα, τον καλύτερο – κατά τα δικά του λεγόμενα – πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Την ώρα που ο κ. Καμμένος πασχίζει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, την ώρα που βλέπει να κατακρημνίζεται δημοσκοπικά και να κινδυνεύει με εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη, επανήλθε κατά τον προσφιλή του τρόπο προκειμένου να καταγγείλει οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ δηλώνοντας για μία ακόμη φορά προδομένος για τη στάση του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα πολιτικά αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος αλλά και με τις παλινωδίες του στο «Μακεδονικό». Είναι ενδεικτικό ότι στη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 θυμήθηκε να κάνει… αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργό και να μιλήσει για ανταλλάγματα που του είχαν προταθεί προκειμένου να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την Κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

Πριν λίγο καιρό βέβαιο, ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για συμφωνία με τον πρωθυπουργό να μην ενταχθεί κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές. Το πως συμβαδίζουν αυτές οι δύο αντικρουόμενες απόψεις θα πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Ο Πρωθυπουργός μία συνεργασία τεσσάρων ετών φέρεται να τη λήγει με ένα τρόπο που δεν ήταν αυτός που θα περίμενα εγώ. Σε αυτή τη συνεργασία πετύχαμε ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και φέραμε την εθνική συμφιλίωση στην πατρίδα μας, τη συμφιλίωση της αριστεράς με τη δεξιά. Όπου όμως με τη Συμφωνία των Πρεσπών αυτή η εθνική συμφιλίωση όχι απλώς καταργήθηκε, αλλά γυρίσαμε στην εποχή του εμφυλίου πολέμου» είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε τα περί οργανωμένου σχεδίου για την διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως ο ίδιος το πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο που τον προειδοποίησε ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ο κ. Βούτσης μέσα στο κόλπο. Αν είναι και ο Τσίπρας στο κόλπο θα φανεί από το αν θα υπουργοποιήσει τον κ. Κουίκ» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Αν ο Τέρενς Κουίκ, που τον διόρισα τρεις φορές υπουργό πάρει την έδρα και πει την ανταλλάσσω την υπουργική θέση, ας πάρει το πιστόλι και ας δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ».

Προειδοποίησε ακόμη πως αν διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ «η εξέλιξη δεν θα είναι ομαλή» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γαία πυρί μιχθήτω».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τέλος και τις κατηγορίες του προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και υποστήριξε ότι «όλη η ιστορία των Σκοπίων είναι μία μπίζνα».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καμμένος στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δεν παρέλειψε να… αποθεώσει την Ένωση Κεντρώων για την ξεκάθαρη θέση της στο Σκοπιανό, ενώ έριξε και πάλι «λάσπη» κατά του Νίκου Κοτζιά για τις σχέσεις του με τον Σόρος λέγοντας  «δεν ξέρω αν πήρε λεφτά, αλλά σίγουρα υπάρχουν προνομιακές σχέσεις». Υποστήριξε μάλιστα πως «όλη η υπόθεση με τα Σκόπια, είναι μια οικονομική μπίζνα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φορώντας πάλι τη… στολή του Μακεδονομάχου έδειξε να ενοχλείται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ο οποίος αγνοεί τη συμφωνία των Πρεσπών αποκαλώντας τη χώρα του «Μακεδονία».

Τέλος,  υποστήριξε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ και ότι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο που τον προειδοποίησε ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής.

Ερωτηθείς μάλιστα,  αν ο πρωθυπουργός, συμμετέχει σε αυτό το σχέδιο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αυτό θα φανεί από τις κινήσεις του από εδώ και πέρα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.