Search
Close this search box.
Search

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα, στα 2.834 τα συνολικά -163 θάνατοι

Πριν 5 έτη
Ένα ακόμα θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού θρηνεί η χώρα μας, καθώς κατέληξε 46χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 163. Παράλληλα, 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.834 εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Είκοσι δύο συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Δεν εξαφανίστηκε ο ιός»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Χατζηγεωργίου έκανε ειδική αναφορά στην άρση των μέτρων στη χώρα μας, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν εξαφανίστηκε ο ιός».

«Στη χώρα μας βρισκόμαστε στη φάση της σταδιακής άρσης. Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε. Απ’ ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας» τόνισε.

«Η ψευδαίσθηση ότι όλα τελείωσαν μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα και να μας οδηγήσει σε οπισθοχώρηση», σημείωσε.

Οι ευπαθείς ομάδες

Ακόμα, μιλώντας για τις ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον φονικό ιό, ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε:

«Η ευαλότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κοροναϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο. Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χωρα μας ήταν η προστασία ευπαθών ομάδων. Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών».

«Πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, φορώντας μάσκα, πλένοντας τα χέρια. Ταυτόχρονα πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό», υπογράμμισε ακόμα και πρόσθεσε πως «ειδικά μέρες που έχει καύσωνα θα πρέπει να μειώσουν τη σωματική δραστηριότητα τους, να πίνουν νερά».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.