Search
Close this search box.
Search

Τσίπρας: Εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα χάσετε και σε αυτές – Μητσοτάκης: Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας

Πριν 10 έτη

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν δεν είναι ευχάριστα μέτρα γιατί οι πολίτες έχουν ήδη δώσει πολλά αλλά αυτές οι θυσίες θα είναι οι τελευταίες, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν προτείνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται τώρα αντίθετος σε όλα όσα ψήφισε η παράταξη του τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι αφού με την διακυβέρνησή του «λεηλάτησε» το ΑΕΠ της χώρας, τώρα «δίνει γραμμή στον κ. Μητσοτάκη σε σχέση με το τί θα ψηφίσει», ενώ χρέωσε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδυασμό «θράσους και δειλίας» στις αποφάσεις του.

«Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφεραν την ανάπτυξη;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, καταλογίζοντας στους προκατόχους του πως, αντί για ανάπτυξη, έφεραν ύφεση της τάξεως του 25%
Απέδωσε την ραγδαία άνοδο της ανεργίας στην υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με τις «χειρότερες θέσεις των δανειστών», ενώ συμπλέει με τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε στο ζήτημα του χρέους.

Όσο για την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει τις ιδέες της στην 5ετία 2017 – 2021, επέμεινε πως εκλογές θα γίνουν το 2019 και όχι νωρίτερα και πως και σε αυτές, η Νέα Δημοκρατία θα χάσει.

«Δεν καταφέραμε να πετύχουμε όσα θέλαμε [σ.σ κατά την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης] υπό το βάρος ενός δυσμενέστατου συσχετισμού στην Ευρώπη, αλλά ο λαός μας ξαναέβγαλε τον Σεπτέμβρη δίνοντας το μήνυμα πως ‘αντέχουμε στις δυσκολίες, αρκεί να μην επιστρέψουν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα’».

Είτε είστε ένας ψεύτης πρωθυπουργός με αυταπάτες, είτε ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, δεν σας αξίζει να είστε πρωθυπουργός της χώρας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Εκτός από αυταπάτη, υπήρξε και πολιτική απάτη, είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε, μάλιστα, και αναφορά του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε πανεπιστήμιο είπε αναφερόμενος στον Ντ.Τραμπ, πως η άγνοια δεν είναι προσόν.

«Το μυαλό όλων των Ελλήνων πήγε σε σας, κε. Τσίπρα» πρόσθεσε ο Κ.Μητσοτάκης.

Σφυροκοπώντας την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης την κατηγόρησε για «οργανωμένη,  μεθοδική, κυνική και αδίστακτη πολιτική απάτη».

«Πρόκειται για τη χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έχει γίνει ποτέ» είπε και πρόσθεσε πως αντί να δείξει μεταμέλεια συνεχίζει να ψεύδεται και να παραποιεί την πραγματικότητα.

«Η χώρα χάνει 21 δισ. ευρώ»

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως η ελληνική οικονομία έχασε για το 2015 και 2016 αθροιστικά 21 δισ. ευρώ και πρόσθεσε: «Η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί στον φαύλο κύκλο των μέτρων. Σαν τον Σίσυφο η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει τον βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

» Τα μέτρα που θα ψηφίσετε, αποτυπώνουν την ιδεοληψία, αλλά και την άγνοιά σας για την πραγματική οικονομία. Οι νέοι φόροι θα οδηγήσουν νομοτελειακά ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία, ενώ οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα. Στερείτε από τους πολίτες το κίνητρο να εργαστούν».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η «πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης» και πρόσθεσε ότι «εξοντώνετε τους πάντες. Οι έμμεσοι φόροι είναι πιο άδικοι».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.