Search
Close this search box.
Search

Πάτρα: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυροβολήθηκε με όπλο αστυνομικού

Πριν 7 έτη

Κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο «Ρίο Παναγία η Βοήθεια», όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση ο 28χρονος που το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, αυτοτραυματίστηκε στο κεφάλι με το υπηρεσιακό όπλο Αστυνομικού συνοδού.

Σε βάρος του Αστυνομικού σχηματίσθηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη και συνελήφθη, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πατρών.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρίου. Ο 28χρονος που είχε εξαφανιστεί και εντοπίστηκε από Αστυνομικούς χθες τραυματισμένος στην περιοχή της Ξερόλακκας, μεταφέρθηκε στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια να οδηγηθεί στη Ψυχιατρική Κλινική για ιατρική γνωμάτευση.. Όπως έγραψε το tempo24.news, σε κατάσταση αμόκ άρπαξε το ύπηρεσιακό όπλο του Αστυνομικού που τον συνόδευε και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένος, όμως δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο πατέρας του αυτόχειρα φέρεται να δήλωσε στις αρχές πως ο γιος του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 28 Απριλίου και στις 29 του μήνα, οι συγγενείς του δήλωσαν στην Αστυνομία την εξαφάνιση του.

Την ώρα που παραμένει αδιευκρίνιστο το γεγονός πως ο 28χρονος κατάφερε και αφαίρεσε από τη θήκη το υπηρεσιακό όπλο του Αστυνομικού, ερωτηματικά γεννώνται αναφορικά με τους κανονισμούς ασφαλείας που τηρούνται κατά την μεταφορά ψυχικά ασθενών ατόμων από ενστόλους.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.