Search
Close this search box.
Search

Ποιος είναι ο διάσημος Γάλλος καθηγητής Ντιντιέ Ραούλτ που κάνει δοκιμές με την ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη

Πριν 5 έτη

Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στη γαλλική κυβέρνηση εκατομμύρια δόσεις του Plaquenil (χλωροκίνης) καθώς οι κλινικές δοκιμές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είχαν επιτυχία.

Για τη χλωροκίνη έχουν γίνει δοκιμές με θετικά αποτελέσματα στην Κίνα από το Φεβρουάριο και έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά.

Ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας Didier Raoult (Ντιντιέ Ραούλτ), ανακάλυψε πως η ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη που είχε αντιμετωπίσει πριν από 7 δεκαετίες την ελονοσία βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της ασθένειας στους ανθρώπους.

Στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν χορηγήθηκε μικρή δόση χλωρικίνης 600 milligram ημερησίως επί μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα και πλέον οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα τράβηξαν και το ενδιαφέρον του Ίλον Μασκ, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Οι έρευνες του Ντιντιέ Ραούλτ

Ο καθηγητής στον οποίο αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, είναι ένας διάσημος καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.


Ο συγκεκριμένος επιστήμονας πέτυχε αρνητικοποίηση του ιού στο 90% των ασθενών επί των οποίων δοκιμάστηκε, μέσα σε 4 ημέρες. Ο καθηγητής Didier Raoult, ο οποίος εργάζεται στο στο Ινστιτούτο Νοσοκομειακής Κλινικής στη Μασσαλία, δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο οποίο εξήγησε ότι οι ασθενείς με COVID-19 που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με το φάρμακο χλωροκίνη παρουσίασαν ταχεία και αποτελεσματική επιτάχυνση της διαδικασίας θεραπείας τους, και μια απότομη μείωση του χρόνου που παρέμειναν μεταδοτικοί”, σύμφωνα με το “The Connexion“, ένα αγγλικό site.

Η χλωροκίνη έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την πρόληψη και τη θεραπεία της ελονοσίας. Το φάρμακο δόθηκε σε 24 ασθενείς, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων 24 που μολύνθηκαν στη νοτιοανατολική Γαλλία. Οι ασθενείς έλαβαν το φάρμακο για 10 ημέρες. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ασθενείς αφού το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.
Ο Ραούλτ είπε ότι όσοι δεν έλαβαν το φάρμακο ήταν ακόμα μεταδοτικοί σε άλλους, ακόμη και μετά από έξι ημέρες. Όσοι έλαβαν το φάρμακο ήταν μόνο 25% μεταδοτικοί!

Τι λέει ο ΠΟΥ

Από την άλλη η Janet Diaz, επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, τον Φεβρουάριο είχε πει σχετικά με το εάν αυτό το φάρμακο θα μπορούσε να θεραπεύσει ασθενείς, ότι χρειάζεται περισσότερες δοκιμές.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αποδεδειγμένη αποτελεσματική θεραπεία για το COVID-19, έτσι ώστε να έχουμε κάποιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Εντούτοις, υπάρχουν σε εξέλιξη κλινικές δοκιμές που γίνονται και στην Κίνα αυτή τη στιγμή. Δοκιμάζουν θεραπείες με τα φάρμακα lopinavir και  ritonavir καθώς και remdesivir.

Για τη χλωροκίνη δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτή είναι μια αποτελεσματική θεραπεία, αυτή τη στιγμή. Συνιστούμε τη δοκιμή των θεραπευτικών μεθόδων με βάση εγκεκριμένες κλινικές δοκιμές, ώστε να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια. ”

Πάντως και οι επιστήμονες από το Κέντρο Κλινικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Queensland είχαν επισημάνει προ ημερών πως τα φάρμακα που χορηγούνται συνήθως για τη θεραπεία του HIV και της ελονοσίας μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον Covid-19.

Η χλωροκίνη, ένα φάρμακο που καταπολεμά την ελονοσία και ο συνδυασμός που καταστέλλει τον HIV- λοπιναβίρη / ριτοναβίρη- έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε πρώιμο στάδιο δοκιμών σε ανθρώπους.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.