Search
Close this search box.
Search

Πόλη “φάντασμα” η Πάτρα – Δεν κυκλοφορεί τίποτα λόγω κορωνοϊού (εικόνες)

Πριν 5 έτη

Άδεια πόλη η Πάτρα. Ο φόβος του κορωνοϊού και τα όσα συμβαίνουν, με επίκεντρο την Αχαΐα και την Ηλεία μετά τα τόσα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί, έχουν κρατήσει τον κόσμο στα σπίτια τους. Η αγορά έχει νεκρώσει, όμως, δεν είναι μόνο αυτή που ζει τις τελευταίες ημέρες στη σκιά του κορωνοϊού.

Οι δρόμοι της Πάτρας, είναι άδειοι και αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο όταν τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν. Για παράδειγμα από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά όταν έκλεισαν τα εμπορικά μαγαζιά, η πόλη “νέκρωσε”. Δεν κυκλοφορούσε τίποτα και μιλάμε για κεντρικούς δρόμους της Πάτρας που συγκεντρώνουν το κύριο όγκο των οχημάτων που περνούν από την πόλη, αλλά και δρόμους που έχουν γύρω τους δεκάδες καταστήματα εστίασης που άλλοτε είχαν ζωή.

Δρόμους όπως η Μαιζώνος, η Κορίνθου, η Αγίου Ανδρέου, αλλά και πεζόδρομοι της Πάτρας, όπως η Ρήγα Φεραίου, η Γεροκωστοπούλου. Θα πει κανείς ότι ήταν Δευτέρα και ως ένα βαθμό η πεσμένη κίνηση είναι φυσιολογική. Όμως αυτό το σκηνικό που βλέπουμε στις φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ο Χρήστος Γραμμένος από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά, δεν μπορεί να είναι φυσιολογικό.

Μιλάμε για μία νεκρή πόλη και οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην Πάτρα και στην αγορά της, ο κορωνοϊός. Όπως σκιαγραφούν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, την ψυχολογία των κατοίκων της που ζουν πλέον υπό την σκιά του φόβου του φονικού ιού.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες Γιώργος Πλης

www.patrasevents.gr

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.