Search
Close this search box.
Search

Σε ύφεση η φωτιά στις Κεχριές χωρίς ενεργό μέτωπο

Πριν 5 έτη

Σε εξέλιξη είναι για τρίτη μέρα, η  φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, αν και η έντασή της είναι εμφανώς μειωμένη μετά από δύο 24ωρα μεγάλης μάχης των πυροσβεστών.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 7 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ενώ στο έδαφος παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, συνεχίζοντας τις τις προσπάθειές τους για να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί και μία κατασκήνωση, κάηκαν περιουσίες και ένα όχημα της Πυροσβεστικής. Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς.

«Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή», τονίζει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

«Είναι σημαντικό το γεγονός», προσθέτει, «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και «δύσκολη» πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

«Δύσκολη » πυρκαγιά

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξηγεί γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά:»Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει:

«Έχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θρίλερ με την εκκένωση του Σοφικού

Το βράδυ της Πέμπτης ωστόσο προκλήθηκε αναστάτωση μετά από ανακοίνωση που έκανε λόγο για διαδικασία εκκένωσης του Σοφικού.

Όμως, σύμφωνα με  πηγές της πυροσβεστικής δεν υπήρχαν σκέψεις για εκκένωση του Σοφικού, αφού η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή έχουν πέσει και η εικόνα είναι αισιόδοξη.

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα διορθώθηκε και η ανακοίνωση της Περιφέρειας, που έκανε αρχικά λόγο για «διαδικασία εκκένωσης» του Σοφικού.

Λίγη ώρα αργότερα, την είδηση για εκκένωση του Σοφικού διέψευσε και ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, μιλώντας στο korinthostv.gr.

Δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή, διευκρίνισε στη συνέχεια και η Πυροσβεστική.

Ο αρχηγός του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, δήλωσε στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα. Στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα Αθίκια Κορινθίας

Συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή, χωρίς ωστόσο η φωτιά να κατευθύνεται σε κατοικημένες περιοχές. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η ένταση του αέρα είχε πέσει, κάτι που διευκόλυνε το έργο των Πυροσβεστών που βρίσκονται στο σημείο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής στις Κεχριές, κοντά στο στρατόπεδο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, εξετάζοντας το σενάριο του εμπρησμού.

Στο Αλαμάνο, οι φλόγες έφτασαν σε σπίτι αλλά και σε πτηνοτροφική μονάδα, και κατέστρεψαν περιουσίες.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.