Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Τσίπρα να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ, μετά τον κάβο που έχει περάσει στο εσωκομματικό πεδίο.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται και η πολύ σκληρή κριτική έναντι της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και τις τελευταίες 48 ώρες, τόσο για την ΕΥΠ όσο και για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το μείζον πρόβλημα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.
Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση του Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου εκτός από την απάντηση που θα δοθεί στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα υπάρξει και κατάθεση προτάσεων. Από το επιτελείο Τσίπρα λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα επιτεύγματα, όπως τα χαρακτηρίζουν, της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν ένα στίγμα του νέου προγράμματος, την επιμέλεια του οποίου έχει ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης και κυρίως να γίνει η σύγκριση με την παρουσία Μητσοτάκη.
Παράλληλα θα προχωρήσει η διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο και το Φεστιβάλ Νεολαίας του κόμματος στα τέλη του μήνα, την έναρξη της καμπάνιας για τις εγγραφές νέων μελών και βέβαια τις επαφές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με στελέχη της Κεντροαριστεράς.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα – σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της σελίδας του στο Facebook – για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ σήμερα, 3η του Σεπτέμβρη.
Και αυτό γιατί, μετά τη συζήτηση προκάλεσε η συνέντευξη του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη στα ΝΕΑ , ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει το κόμμα να ενσωματώσει τη λαϊκότητα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι τον λαϊκισμό του.
Στη συζήτηση μπήκε και ο Γιάννης Δραγασάκης που υποστήριξε (Εφημερίδα των Συντακτών) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί μιας ευρύτερης αριστερής προοδευτικής παράταξης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του και ούτε πιστεύει πως αυτή η διαδικασία ανοίγματος του κόμματος απειλεί από μόνη της την αριστερή του ταυτότητα.