Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε ο άνθρωπος που βρήκε ζωντανή την μοναδική επιζήσασα από την συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 4 αξιωματικοί.
Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της ΔΕΗ, Δημοσθένης Χατζηλελέκος έφτασε πρώτος στα συντρίμμια του ελικοπτέρου Χιούι από τύχη, καθώς ο ίδιος έψαχνε να βρει που είχε προκληθεί η βλάβη στην ΔΕΗ.
Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν πλησιάσει στο δύσβατο σημείο της περιοχής, με αποτέλεσμα να δουν τα συντρίμμια. Εκτός από τα συντρίμμια, ο Δημοσθένης Χατζηλελέκος βρήκε πρώτος την Βασιλική Πλεξίδα, όπου όπως ανέφερε ήταν σε κατάσταση σοκ.
«Είδα μία κοπελίτσα, καθόταν σαν σε κάθισμα, κάτω στο χώμα, ήταν χτυπημένη», ανέφερε ο ίδιος στο thessaliatv.gr.
«Μου είπαν κάθε πέντε λεπτά να της μιλάω, τη ρώτησα αν θέλει νεράκι, της σκούπισα τα χείλη γιατί ήταν μέσα στα αίματα… Ήταν πολύ σοκαρισμένη η κοπέλα, μόνο που μου είπε ήταν να της σκουπίσω λίγο τα χείλη».
Ο ίδιος περιγράφει πως πολύ κοντά ήταν το κύριο τμήμα από τα συντρίμμια του Χιούι, μέσα στο οποίο βρίσκονταν άλλοι τέσσερις άνθρωποι, που βρήκαν όμως τραγικό θάνατο:
«Οι άλλοι ήταν μέσα, μιλούσα στην κοπέλα μες τα αίματα και κοιτούσα μήπως βγει και κάποιος άλλος να τον βοηθήσω», λέει.