Search
Close this search box.
Search

Την Παρασκευή στον ανακριτή για την απολογία τους οι κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά

Πριν 10 έτη

Οι κατηγορούμενοι πρόκειται σήμερα να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς οδηγήθηκαν ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος, ο γιος του και ένα στέλεχος εμπλεκόμενης εταιρείας, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες μετά από ένταλμα για κακουργηματικές κατηγορίες, σχετικά με παράνομες αμοιβές που φέρονται να διακινήθηκαν για την αγορά των ρωσικών συστημάτων Kornet από το υπουργείο Άμυνας.

Τα εντάλματα σε βάρος του εμπόρου όπλων και των δύο συγκατηγορουμένων του εκδόθηκαν καθώς διαβιβάστηκαν πριν από τρεις ημέρες στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης, Νίκου Τσιρώνη, στοιχεία που είχαν ζητηθεί μέσω δικαστικών συνδρομών, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν παράνομες πληρωμές για την επίμαχη προμήθεια.

Ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2013, απολογούμενος στους ανακριτές Διαφθοράς, ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, είχε ομολογήσει ότι είχε λάβει ως δώρο ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων από τον κ. Δαφέρμο, προκειμένου να επιλεγούν τα Kornet για τις ανάγκες του υπουργείου Άμυνας.

Το συνολικό κόστος της σύμβασης, που αφορά την αγορά 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου Kornet, ανήλθε σε 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του κ. Κάντα, έλαβε από τον κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% επί του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Κάντας ισχυρίζεται -και βάσει των νέων στοιχείων από τις δικαστικές συνδρομές φαίνεται να επιβεβαιώνεται- πως μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε ως δώρο το 3%, εκ του οποίου 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

Οι κατηγορίες για τη συγκεκριμένη αγορά αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δαφέρμος αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως δεν προκλήθηκε η παραμικρή ζημιά στο Δημόσιο από την ερευνώμενη σύμβαση. Επίσης, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη αγορά «πολλαπλώς επωφελή» για το Δημόσιο.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.