Τραπέζι σε εστιατόριο του Ψυχικού έκανε ο Νίκος Δένδιας λόγω της ονομαστικής του εορτής. Το γεγονός ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου των εσωκομματικών διαδικασιών της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας έκανε μάζωξη αλλά και το ποιοι παραβρέθηκαν λέει πολλά…
Την την ώρα μάλιστα που την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κίνημα βουλευτών που ζητούσε ο πρώην υπουργός Άμυνας να αναλάβει αυτός πρόεδρος της Κ.Ο. αν η ΚΕΦΕ δεν αποφάσιζε ημερομηνία εκλογών.
Το παρών στο τραπέζι έδωσαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κάτι που δείχνει ότι οι δυο άνδρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Τσιάρας και ο Στέφανος Γκίκας.
Ακόμα στο Ψυχικό βρέθηκαν οι πρώην γραμματείς της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και Ανδρέας Λυκουρέντζος αλλά και πολλά κεντρικά στελέχη της Συγγρού όπως ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Κώστας Ναούμης και ο Μενέλαος Δασκαλάκης.
Πάντως στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι εσωκομματικές εκλογές αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις σε αυτό το ρευστό πολιτικό πεδίο .
Σήμερα ο Βηματοδότης αναφέρει για τη σύναξη των γαλάζιων βουλευτών. Δείτε τι λέει:
“Με ευφυολογήματα του τύπου«όταν ήρθαν οι Κεφαλλονίτες στην Ηλεία τη χάλασαν», με αμφισβητήσεις για τις εσωκομματικές δημοσκοπήσεις, με ανέκδοτα για την κρίση στο κόμμα και αφηγήσεις από την παλιά καλή εποχή της ΟΝΝΕΔ (αυτή με τους «Κένταυρους») έγινε σύναξη γαλάζιων στο multi ethnic εστιατόριο της λεωφόρου Κηφισίας «Mandaloun» με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Νίκου Δένδια. Ισως να μην είχε ενδιαφέρον αυτή η γαλάζια σύναξη (που γινόταν την ώρα των επεισοδίων στα Εξάρχεια) αν σε αυτήν δεν έκανε την εμφάνισή του και ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, μετά της συζύγου του.
Όλοι ξαφνικά διέκοψαν το φαγητό τους, που ήταν χούμους, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, φαλάφελ, κεμπάπ γιαουρτλού και κίμπε, και έπεσαν πάνω του γεμάτοι αγωνία για το πότε θα υπογραφεί το συμβόλαιο με την εταιρεία που ανέλαβε να διεξαγάγει τις εκλογές. Απάντηση συγκεκριμένη δεν έλαβαν, αλλά όλοι γέλασαν όταν κάποιος από τους πρώην βουλευτές που βρίσκονταν καλεσμένοι είπε: «Στις 20 Δεκεμβρίου ο Ραχόι δεν θα είναι ο μόνος που θα χαρεί ότι κέρδισε τις εκλογές».