Search
Close this search box.
Search

Φρ. Κουτεντάκης: Υπάρχουν οι προθέσεις και οι προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές

Πριν 8 έτη

Υπάρχουν τόσο οι προθέσεις όσο και οι προϋποθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επισημαίνοντας ότι «η χρονική στιγμή θα επιλεγεί ώστε η έξοδος να είναι απόλυτα ασφαλής και επιτυχημένη».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτεντάκη, τα επιτόκια της αγοράς θα είναι υψηλότερα από εκείνα του ESM. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «το ζητούμενο, στη συγκεκριμένη φάση, δεν είναι η εξεύρεση της φθηνότερης πηγής δανεισμού, αλλά η σταδιακή επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα της χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από τον πολιτικό δανεισμό του επίσημου τομέα».

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ότι, «έχοντας εφαρμόσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας κάθε υπόνοια δημοσιονομικού ρίσκου. Αυτό σε συνδυασμό με το κλείσιμο της αξιολόγησης έχουν εξαλείψει τις βασικές πηγές αβεβαιότητας και έχουν βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνει, ακόμη, ότι οι θετικές προσδοκίες που δημιουργούνται οδηγούν στη λήψη οικονομικών αποφάσεων με ορατές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα. «Ήδη βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια, η αγορά εργασίας εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική από τις αρχές του χρόνου ενώ οι αγορές ομολόγων ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η ευνοϊκή συγκυρία πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί ώστε να είναι διατηρήσιμη», τονίζει ο κ. Κουτεντάκης.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.