11.07.2020    16:36

Αντωνακόπουλος για OLAF: Ερευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις

Σε «έρευνα διοικητικού χαρακτήρα» και «για εικαζόμενες παραλείψεις», αναφέρεται σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης ότι «τίθεται σε διαθεσιμότητα» μαζί με δύο συνεργάτες του, καθώς η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, OLAF, ερευνά υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, μιλώντας στο newpost.gr ανέφερε ότι όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες εφόσον η Αθήνα δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Σημείωσε δε, ότι «επί 30 χρόνια δεν έχει λερώσει το όνομά του» και χαρακτήρισε «περίεργο», το πώς αυτό γίνεται τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί. Επισημαίνει επίσης, ότι ενώ η διοικητική έρευνα ξεκίνησε πριν τρεις μήνες «δεν ενημερωθήκαμε για ποιες υποθέσεις πρόκειται».

Τέλος συσχετίζει την υπόθεση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει των ευρωεκλογών».

Νωρίτερα, με δήλωσή της στην εφημερίδα Καθημερινή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάργιορι βαν ντεν Μπρουκ, αναφερόμενη στην απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα, είπε ότι «υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων».

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, πρόσθεσε. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» είπε η κ. Βαν Ντεν Μπρουκ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό (όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF) πότε θα ολοκληρωθεί.

Συγχρόνως, δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.