14.07.2020    14:22

Κώστας Καραμανλής: Στο 1/3 το κόστος του χιλιομέτρου με τα ΚΤΕΛ απ’ ότι με τον ΟΑΣΘ!

Ο Κώστας Καραμανλής, κατά γενική ομολογία, είναι ένας ήρεμος χαρακτήρας. Ένας πολιτικός που υπηρετεί πιστά τον πολιτικό πολιτισμό, ο οποίος θα έπρεπε να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή, αλλά δυστυχώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την άγνοιά τους ακόμη και για τις επερωτήσεις που κάνουν, δεν τον αφήνουν να… αγιάσει!

Αυτή τη φορά ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος μιλώντας για τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ έχασε… την μπάλα και έμπλεξε τα λεωφορεία με τον… εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και όχι μόνο. Άμεση και «πληρωμένη» ήταν η απάντηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν ξέρει τι λέει, καταβάλλοντας προσπάθεια να παραμείνει ήρεμος με όσα άκουσε από τον ΣΥΡΙΖΑίο.

Όπως του είπε, «όλα αυτά τα λέτε για να τα ακούσει το ακροατήριό σας, να πουλήσετε κάτι και εσείς, παρά το ότι δεν γνωρίζετε ούτε τα στοιχεία, ούτε και τα νούμερα για τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ, που σύντομα θα ξεκινήσουν δρομολόγια για να ανακουφιστούν από την ταλαιπωρία που βιώνουν, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες…».

Μάλιστα αποκάλυψε και το κόστος ανά χιλιόμετρο με τον ΟΑΣΘ και με τα ΚΤΕΛ: «Κύριε Γιαννούλη επειδή δεν τα γνωρίζετε θα σας πως εγώ για να μάθετε. Με τον ΟΑΣΘ το χιλιόμετρο κοστίζει 3,93 ευρώ και 68 εκατομμύρια στο σύνολο, ενώ με τα ΚΤΕΛ το χιλιόμετρο μόλις 1,43 ευρώ και 23 εκατ. στο σύνολο», είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Με άλλα λόγια, το κόστος με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία δεν υπάρχουν κιόλας,  είναι τριπλάσιο απ’ ότι με το ΚΤΕΛ! «Και ποιος έχει φροντίσει για αυτό;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και συνέχισε: « Μα εσείς , το κόμμα σας με τις περίεργες και καταστροφικές ιδεολογικές εμμονές σας με την κρατικοποίηση του Οργανισμού. Δυστυχώς δεν ξέρατε τι να κάνετε και που θέλετε να πάτε τον ΟΑΣΘ και τον φέρατε σε αυτήν την τραγική κατάσταση…!».