29.05.2020    09:13

Ν. Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε απολύτως μνημονιακό κόμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ένα απολύτως μνημονιακό κόμμα, που δεν κατάφερε καμία ουσιαστική μεταβολή του προγράμματος, αντιθέτως δέχθηκε και το τρίτο και το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο είναι μπροστά μας» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Μηταράκης αναγνώρισε ότι «η βελτίωση του προφίλ του ελληνικού χρέους είναι σημαντική» σημειώνοντας πάντως ότι «δεν γίνεται πρώτη φορά». «Είναι μια παραμετρική αλλαγή στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup, του Νοεμβρίου του 2012. Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει αυτό το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί στον κόσμο, ότι θα διαγράψει το χρέος και θα σκίσει τα μνημόνια» παρατήρησε.

Εκτίμησε παράλληλα πως «το κρίσιμο ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι να επανέλθει η ελληνική οικονομία σ’ έναν σημαντικά θετικό ρυθμό ανάπτυξης» και πρόσθεσε: «Για να είναι βιώσιμη η παραμονή της χώρας στις αγορές, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε με βαθμούς ελευθερίας και για να μπορέσει να αρχίσει να αυξάνεται πάλι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να αναπτυχθεί η οικονομία, κάτι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πετύχει καμία χρονιά».

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «αυτό που μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει πολύ καλύτερα από ένα κόμμα, το οποίο δεν πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία στην πράξη και ουσιαστικά δεν έχει φέρει καμιά νέα επένδυση στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια, είναι να συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων».

«Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν όχι το παρόν αλλά το μέλλον της οικονομίας, την προοπτική. Στα τέλη του 2014 υπήρξε ένα πάγωμα της ψυχολογίας και τα αρνητικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες [..] γιατί η αγορά τότε έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν κι αυτό πάγωσε την αγορά, τώρα η αγορά βλέπει τη Νέα Δημοκρατία που έρχεται […] Την επόμενη τετραετία βλέπει η αγορά και μ’ αυτή την έννοια η προοπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί σε θετική προοπτική την αγορά» πρόσθεσε.

Για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «ο κόσμος ανησυχεί, βλέπουν το τυράκι και κοιτάνε τη φάκα» και διερωτήθηκε: «Τι σημαίνει για το μεταναστευτικό αυτή η συμφωνία που πέτυχε ο Πρωθυπουργός, τι σημαίνει για την επιστροφή στην Ελλάδα προσφύγων και ήδη έχουν μια πολύ σημαντική αύξηση ροών προς τα νησιά μας και προς τη Χίο τις τελευταίες μέρες. Δηλαδή, μιλάμε για μια εξάμηνη παράταση (του ΦΠΑ) και θα γεμίσουμε πολύ περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας; Αυτό είναι το βασικό θέμα συζήτησης στα νησιά».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έχει στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αλλά και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις επ’ αυτού, ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Δεν νομίζω πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα απαντήσει σε ένα ακόμα δημοσίευμα της Documento, που προσπαθούν και αυτόν και τη σύζυγό του συστηματικότατα και με πρωτοφανή τρόπο, τους τελευταίους μήνες, να τους εμπλέξουν σε οτιδήποτε υπάρχει. Αν έχει οτιδήποτε μεμπτό συγκεκριμένο να πει οποιοσδήποτε, να πάει στον εισαγγελέα. Όλα τα άλλα είναι πολιτικός θόρυβος, ο οποίος έχει στόχο να πείσει ότι η κυβέρνηση δήθεν δίνει μάχη κατά της διαφθοράς».

Για τη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «η Ν.Δ. πολλαπλώς είχε τονίσει στον κ. Μίχαλο ότι με πράξεις και δηλώσεις του βρίσκεται εκτός αυτού του χώρου που βρισκόμαστε όλοι οι άλλοι».

«Υπήρχε μια γενικότερη διάσταση απόψεων απ’ ό,τι φαίνεται στην πράξη, η οποία τελικά οδήγησε ορθά τη Νέα Δημοκρατία να πάρει αυτή την απόφαση. Υπάρχει μια κοινή θέση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όλων των βουλευτών πάνω στο πού βρισκόμαστε ως χώρα και τι πρέπει να γίνει. Αν κάποιος δεν νιώθει πως εκφράζεται απ’ αυτό, ίσως να είναι καλύτερο και πιο λυτρωτικό το να βρίσκεται εκτός παράταξης» πρόσθεσε.