24.02.2020    11:18

Προειδοποίηση Καλλιάνου για προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας θα φέρει μαζί της η «Ζηνοβία» και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το βράδυ της Παρασκευής και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με νέα του ανάρτηση προειδοποιεί για προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες τόσο στην Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Αττική.

«Στην Αττική θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία. Μόνο εκεί όμως θα χιονίσει χαμηλά. Στα υπόλοιπα τμήματα ισχύει ότι έχω πει, ότι δηλαδή τα χιόνια θα απασχολήσουν περιοχές άνω των 350-400 μέτρων κατά μέσο όρο.»

Αναλυτική η ανάρτηση

Θα δημιουργηθούν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας.

Πάντως, όποιος θέλει πραγματικά να χαρεί το χιόνι ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, μπορεί την Κυριακή 29/12 και τη Δευτέρα 30/12 να επισκεφτεί τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, το Πήλιο η και περιοχές της κεντροανατολικής Πελοποννήσου.

Στην Αττική θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία. Μόνο εκεί όμως θα χιονίσει χαμηλά. Στα υπόλοιπα τμήματα ισχύει ότι έχω πει, ότι δηλαδή τα χιόνια θα απασχολήσουν περιοχές άνω των 350-400 μέτρων κατά μέσο όρο.

Επαναλαμβάνω ότι θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χιονίσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Πάντως, όπως και να έχει, πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου και βορειότερα κατά διαστήματα.