14.07.2020    12:24

Στο σχολείο του Βύρωνα που συνέβη ο άγριος ξυλοδαρμός μαθητή η Κεραμέως

Το 1ο Γενικό Σχολείο Βύρωνα επισκέφθηκε το πρωί η υπουργός Παιρείας Νίκης Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού 17χρονου. Ο μαθητής του προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδερφή του η οποία δεχόταν σχολικό εκφοβισμό και δέχθηκε επίθεση από ομάδα συμμαθητών του. Σύμφωνα με τον νεαρό 17 άτομα τον χτυπούσαν με μεγάλη βαρβαρότητα και προσπαθούσε να αμυνθεί.

Η υπουργός Παιδείας αφού ενημερώθηκε διεξοδικά για το ζήτημα έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» για το οποίο επισήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα».

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα πάει στο σχολείο ειδική ομάδα ψυχολόγων και ήδη επεξεργάζεται λύσεις για την σχολική βία με την αρμόδια υφυπουργό.

Νωρίτερα η υπουργός με ανάρτηση στη στο twitter είχε σημειώσει ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα».

Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα. 1/2

Σοβαρές καταγγελίες

Yπενθυμίζεται ότι θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 17χρονος μαθητής Λυκείου στο Βύρωνα, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του που δεχόταν καθημερινό bullying.

Ο νεαρός αναφέρει ότι τον χτυπούσαν άγρια και με μίσος, ενώ εκείνος προσπαθούσε να αμυνθεί.

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο 17χρονος μαθητής λυκείου.

Στο μεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο δικηγόρος, που εκπροσωπεί την οικογένεια του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος Γιάννης Καλαϊτζίδης, είπε πως ο νεαρός δέχθηκε χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα και κόντεψε να χάσει το αριστερό του μάτι.

Συμπλήρωσε ότι το περιστατικό έγινε στο προαύλιο γυμνασίου, αφού πρώτα ο 17χρονος είχε ζητήσει το λόγο από κάποια άτομα που πείραζαν την αδελφή του. Σύμφωνα με τον κύριο Καλαϊτζίδη, αυτό που συγκλονίζει είναι το γεγονός, πως όταν μια ομάδα νεαρών ατόμων έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν τον 17χρονο, το περιστατικό παρακολουθούσαν και καθηγητές, όπως είπε.